Policie prošetřuje dalšího bývalého ódéesáka. Úplatkem měla být zakázka

22.06.2013 18:54

Do hledáčku Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se podle serveru Novinky.cz dostal další poslanec. Tentokrát jde o Radima Fialu, nyní nezařazeného. Až do loňského hlasování o vládním daňovém balíčku působil v řadách ODS.

Policie prošetřuje dalšího bývalého ódéesáka. Úplatkem měla být zakázka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Ty opustil právě po zmíněném hlasování, kvůli němuž se svých poslaneckých mandátů vzdala i trojice rebelů Tluchoř, Šnajdr, Fuksa. Policie prověřuje, zda koalice jeho hlas nechtěla získat nezákonně. Fiala je totiž majitelem čtyř firem a jedna z nich měla údajně dostat lukrativní státní zakázku v případě, že by Fiala hlasoval pro vládní balíček. Hlasování se nakonec zdržel.

Fiala podezření odmítá

Sám poslanec to však odmítá. „Samozřejmě jsem byl pod velkým tlakem, který pro mne v tu chvíli znamenal zásadní rozchod s ODS, ale tento tlak nepřekročil politický rámec. S mým hlasem se neobchodovalo,“ sdělil deníku Právo.

Fiala prohlásil, že žádná z jeho firem se státních zakázek neúčastní, a to právě z toho důvodu, že působí ve vysoké politice. „Zakázky státních organizací realizovala v minulosti pouze jedna z nich a objem takových zakázek je zcela minimální a nedosahuje ani jednoho procenta tržeb společnosti,“ upřesnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…