Poslanec Novotný šokuje. Ty, co nehlasovali pro restituce, církev "zničí"

10.11.2012 18:09

Církevní restituce prý nahradí současný systém černého financování politických stran. V reakci na schválení zákona, který čeká už jen na podpis prezidenta, to tvrdí poslanec Josef Novotný. Ti, kdo hlasovali proti, jsou prý nyní v obrovské nevýhodě.

Poslanec Novotný šokuje. Ty, co nehlasovali pro restituce, církev "zničí"
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Poslanec za VV Josef Novotný

Poslanec za Věci veřejné Josef Novotný se odvážných teorií nebojí. Prokázal to už několikrát v souvislosti se svým hlavním politickým tématem, kterým je problematika hazardu. Na něj se vytrvale snaží ukazovat jako na údajný primární zdroj politické moci ministra financí Miroslava Kalouska, nebo dokonce způsob, kterým by otec uvězněného poslance Davida Ratha mohl legalizovat miliony, nalezené v bizarních skrýších po celém okrese Praha-Západ.

Tentokrát poslanec VV hovoří o církevních restitucích. Jsou prý něčím úplně jiným, než za co je vládní koalice vydává. "Každý, kdo pro to nezvedl ruku, každá ze stran v opozici nyní bude mít obrovské finanční problémy. Nezvedla totiž ve skutečnosti ruku pro nový způsob financování politických stran," uvedl pro ParlamentníListy.cz Novotný.

Přehnali to a museli najít náhradu

Jak souvisí navrácení majetku a finanční kompenzace pro církve a náboženské společnosti s plněním stranických kas? Podle Novotného velice úzce. Stávající systém zadávání veřejných zakázek totiž údajně zkolaboval natolik, že bylo nutné jej od základu nahradit.

"Financování stran nyní zajišťují různé podvodné firmy, přes které na stranické účty tečou slušné peníze. Jenže kauzy jako ta Drábkova a jiné podobné, které už veřejnost vnímá mimořádně citlivě, zapříčinily nutnost to celé skončit. Je to dlouhodobě neudržitelné," oznamuje Novotný údajnou zásadní změnu v české politice. Tento plán označuje jako dlouhodobý a pečlivě připravený.



Dokonalý systém prověřený staletími

Vatikán je přitom podle poslance Novotného náhradou přímo geniální. "Za ty stovky let dokázali vypracovat velmi dokonalý, nenápadný systém skrytého financování různých organizací. A budou ho aplikovat i na české politické scéně, neboť majetek, který 102 provládních poslanců dokázalo převést na církve, je obrovský. Naopak, ti, kteří nehlasovali, jsou politicky odvaření a nějakou dobu budou jejich strany pociťovat velký nedostatek peněz," vyslovuje svou prognózu poslanec.

V případě, že by nešlo jen o jednu z teorií na téma cui bono, Novotný vlastně říká, že veřejný tlak a detailní poznání praktik, kterými se nyní financují politické strany, vedly ke kolapsu těchto klasických postupů v ČR, což byl i hlavní cíl volebního programu VV, za které sám kandidoval do Poslanecké sněmovny. Jak by "nový" způsob financování partají v objemu desítek či spíše stovek milionů ročně mohl nepozorovaně fungovat v době zvýšeného zájmu veřejnosti právě o systémy, kterými se stranické pokladny plní, poslanec neupřesnil.

Novotný není jediný, kdo se po schválení církevních restiutucí Poslaneckou sněmovnou pustil do velmi odvážných výroků. Tvrdá slova na adresu opozice si neodpustil ani ministr financí Miroslav Kalousek. Ten v rozhovoru pro Právo uvedl, že dát společenství věřících, které je svobodomyslné a antikomunistické, peníze, znamená posílení jejich nezávislosti a právě kvůli tomu se prý mohou "všichni bolševici napříč politickým spektrem vzteknout".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…