Véčka dostala nabídku od ODS a TOP 09: Chcete místo ve vedení sněmovny?

22.08.2012 19:55

Opozičním Věcem veřejným nabídly vládní strany ODS a TOP 09 možnost ucházet se o místo ve vedení Poslanecké sněmovny. Uvedl to ve středu Český rozhlas - Radiožurnál.

Véčka dostala nabídku od ODS a TOP 09: Chcete místo ve vedení sněmovny?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Po odstoupení Kateřiny Klasnové (VV) a Vlasty Parkanové (TOP 09) vedou sněmovnu jen dva lidé, předsedkyně Miroslava Němcová (ODS) a místopředseda Lubomír Zaorálek (ČSSD). O pozicích v předsednictvu budou poslanci jednat v září.

Bývalá místopředsedkyně sněmovny Klasnová řekla Radiožurnálu, že vládní strany dávají VV šanci na místo ve vedení dolní komory parlamentu. "Dostala jsem nabídku ze strany ODS i TOP 09, abychom to zvážili. Bereme ji velmi vážně," sdělila rozhlasu. Dodala, že sama by se již o funkci neucházela.

Zaorálek: Dejte v čele sněmovny místo i komunistům

Zaorálek řekl Radiožurnálu, že ČSSD chce mít v čele sněmovny dva zástupce a jednoho člověka by měli mít ve vedení i komunisté. KSČM však zatím podle informací rozhlasu o místo ve vedení sněmovny neusiluje.

Zástupce v předsednictvu sněmovny chce opět získat TOP 09. Do funkce by se mohla vrátit i Parkanová, pokud se očistí v kauze nákupu letadel CASA, uvedli v červenci představitelé strany. O funkci by zřejmě mělo zájem také uskupení LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake. Podmínkou je však vlastní poslanecký klub, pro jehož vznik potřebuje LIDEM ještě dva poslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…