Vlivný jihočeský podnikatel slavil narozeniny. S ministrem, poslanci a stovkou hostů

05.07.2013 17:45

Pavel Dlouhý, jinak přezdívaný kníže z Hluboké, oslavil 60. narozeniny. Server Lidovky.cz při té příležitosti zjišťoval podrobnosti o akci. Většina hostů tvrdila, že se nejedná o megalomanskou akci a že to není schůzka vlivných lidí. Dalším zase vadil zájem novinářů.

Vlivný jihočeský podnikatel slavil narozeniny. S ministrem, poslanci a stovkou hostů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Starosta Hluboké nad Vltavou a senátor Tomáš Jirsa (ODS) označil zájem médií o Dlouhého za pražskou obsesi. Na dotaz na složení hostů odpověděl stroze: "Putin a Obama poslali zdravice, Merkelová blahopřejný telegram." Prý se jednalo o komorní akci.

Na oslavě bylo několik stovek lidí, prozradil Kuba

Ministr průmyslu a obchodu v demisi Martin Kuba (ODS) se prý u Dlouhého zastavil jenom na hodinu, popřál a pak pokračoval za rodinou. Jeho kariéra je přitom s Dlouhým velice úzce spjata.

Kuba ovšem vyvrátil tvrzení o komorní akci. "Na oslavě bylo několik stovek lidí," prozradil ministr Lidovkám.cz. Nejmenoval ale nikoho konkrétního. Nechtěl je prý vystavit podezření z něčeho nekalého.

U Dlouhého se plnila ušlechtilá přání

Na oslavě Dlouhého se také nepředávaly dary, ale docházelo k převodům peněz na podporu důchodového zařízení. To potvrdil poslanec ODS Václav Baštýř. „S radostí jsem naplnil jeho ušlechtilé přání. Byl to příjemný večer,“ uvedl.

Událost proběhla na Dvoře Vondrové u Hluboké nad Vltavou. Celý areál prý hlídala ochranka se psy a na statek vpouštěla pouze hosty uvedené v seznamu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…