Zeman se drží Ústavy, uvedl Cyril Svoboda. A varoval pravičáky

01.07.2013 19:44

Bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz prohlásil, že prezident Miloš Zeman postupuje zcela podle Ústavy. Jeho kroky jsou prý správné. A varoval vládní strany, že je odložení voleb jenom poškodí.

Zeman se drží Ústavy, uvedl Cyril Svoboda. A varoval pravičáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyril Svoboda

Svoboda soudí, že většinu dnes ve sněmovně nikdo nemá. „Podle mého názoru udělal prezident Zeman v této patové situaci krok, který povede k předčasným volbám. Žádná většina ve sněmovně už neexistuje. To by mohlo platit pouze v případě, že by se spolu dohodly ČSSD, ODS a TOP 09,“ uvedl v rozhovoru.

V případě odkladu voleb dopadne koalice ještě hůř

„Zároveň musím konstatovat, že řešení, pro které se Miloš Zeman rozhodl, není v rozporu s Ústavou,“ odmítá hlasy z vládní koalice, která prezidenta obviňuje z neústavního jednání. „Pro strany vládní koalice mám pouze jedno doporučení, a tím jsou předčasné volby. Jejich snaha prodloužit dobu před volbami o jeden rok nemá smysl.“

A pokračoval: „Je iluzorní si myslet, že koalice získá během onoho roku podporu veřejnosti. Efekt bude přesně opačný. Koaliční strany si ročním odkladem voleb koledují o to, že od veřejnosti 'dostanou' při volbách mnohem horší výsledek než jaký by mohly získat v předčasných volbách,“ myslí si Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…