Zemanovci na severu se bouří. Vedení prý poslalo do Prahy jinou kandidátku, než schválili

20.09.2013 22:18

Další organizace SPOZ se bouří proti kandidátce, která byla sestavena pro předčasné volby. Členové SPOZ na Ústecku tvrdí, že do Prahy zamířila jiná kandidátka než ta, kterou schválil krajský výbor. Krajský předseda Petr Souček to však odmítá. Informuje o tom server iDnes.cz.

Zemanovci na severu se bouří. Vedení prý poslalo do Prahy jinou kandidátku, než schválili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potrhaný volební plakát SPOZ

"Kandidátka, kterou předseda Souček odvezl do Prahy ke schválení, nebyla přijata krajským výborem, ani krajskou konferencí, což by podle stanov měla být," prohlásil jeden z ústeckých zemanovců, jehož jméno redakce iDnes.cz prý zná, ale jenž si přál zůstat v anonymitě.

Spor se vede o jméno nestranického radního Ústí nad Labem Jana Eichlera, který má blízko k ČSSD. Spolu se sociální demokracií ostatně zasedá v krajské radě. Eichler se objevil hned na druhém místě kandidátky bez toho, aby ho schválila krajská rada SPOZ. Podle Součka je však vše v pořádku. "Kandidátku schválila politická rada a předsednictvo strany," prohlašuje Souček. Kritické hlasy podle jeho názoru patří nespokojencům, kteří se na kandidátky nedostali.

Jako bezproblémovou vnímá svou kandidaturu i sám Eichler. "Dostal jsem nabídku a přijal ji. Je to shoda v programových věcech," řekl ke svému angažmá na kandidátce SPOZ radní Eichler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…