Zimola: ČSSD je jednotná. Bude hlasovat pro rozpuštění sněmovny a předčasné volby

17.07.2013 10:20

Sociální demokracie je jednotná před dnešním hlasováním o rozpuštění sněmovny. Současná politická situace lze řešit jedině rozpuštěním sněmovny a vypsáním předčasných voleb. ParlamentnímListům.cz to řekl sociálnědemokratický hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Zimola: ČSSD je jednotná. Bude hlasovat pro rozpuštění sněmovny a předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jiří Zimola

„Nepochybuji o tom, že je sociální demokracie naprosto jednotná v názoru, že současná politická situace lze řešit jedině rozpuštěním sněmovny a vypsáním předčasných voleb. Otázkou je, jestli si poslanečtí kapříci z pravicových politických stran budou ochotni vypustit svůj velmi štědrý rybník,“ řekl ParlamentnímListům.cz Zimola s tím, že tak, jak všichni sledujeme politickou situaci a mediální prohlášení, dá se očekávat, že si rybník nevypustí.

Poté reagoval na informace o tom, že je jeho strana vnitřně rozpolcená kvůli prezidentu Miloši Zemanovi. „Média stále vyhledávají problémy uvnitř ČSSD, ale ono to tak prostě není. Jsme naprosto zajedno ve svém názoru, že Nečasova vláda měla skončit už před dvěma lety v době, kdy proti ní byly statisícové demonstrace a jestliže je dnes nahrazována dočasnou vládou Jiřího Rusnoka a jestliže pan prezident Zeman v tomto postupuje podle ústavy, tak není potřeba hledat žádné rozpory uvnitř sociální demokracie,“ uvedl hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…