Okamura odhalil plány, varoval Kalouska a mluvil o "hovadství" v ČT

13.08.2013 12:48 | Zprávy

ROZHOVOR Hnutí Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury se na plné obrátky chystá na předčasné volby. Senátor však nevěří, že se politici shodnou na jejich co nejrychlejším vypsání. Okamura pro ParlamentníListy.cz mluví tom, že Miroslavu Kalouskovi nevyjde jeho předvolební kampaň, ale i o "hovadství" některých moderátorů České televize.

 Okamura odhalil plány, varoval Kalouska a mluvil o "hovadství" v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Jak hodnotíte poslední dohady okolo předčasných voleb? Je patrné, že u mnohých politiků se původní nadšení rozleželo v hlavě… Věříte, že volby v říjnu budou?

To je opravdu ve hvězdách - spíš bych si tipnul na poslední možný termín, tj. na listopad - ochota se rozpustit ve sněmovně nikdy nebyla vysoká a teď ještě klesá.

TOP 09 už prohlašuje, že volby budou referendem o prezidentu Zemanovi a jeho krocích. Nebojíte se, že díky tomu řada voličů zapomene na sociální a ekonomické otázky, za jejichž řešení byla ve vládě TOP 09 tvrdě kritizována?

No, je to zbožné Kalouskovo přání. Myslím, že to nevyjde. Tématem těchto voleb bude politická krize - neschopnost stávajícího systému, který nejenže není funkční, ale je sám zdrojem a důvodem korupce, ekonomických a politických krizí.

A tématem bude také samozřejmě spravedlnost a vláda práva. V momentě, kdy se tady dovoláme spravedlnosti, zpomalí se rozkrádání, a tak máme vykročeno i k řešení ekonomických problémů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…