Senát bude poprvé schvalovat zákonná opatření

09.10.2013 6:11

Senát dnes začne schvalovat návrhy zákonných opatření. Učiní tak poprvé ve své historii, kvůli rozpuštění sněmovny. Vláda horní komoře navrhla zvýšit platby do zdravotnictví za státní pojištěnce zhruba o pět miliard korun, daňové úpravy a opatření k veřejným zakázkám.

Senát bude poprvé schvalovat zákonná opatření
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

Senátoři záměr opatření obecně podpořili, některé body by ale rádi upravili. V takovém případě by jejich schvalování mohli dokončit až ve čtvrtek - 24 hodin po předložení úprav.

Pouze technických úprav by se mohlo dočkat opatření týkající se pojištěnců. V souboru daňových opatření zřejmě senátoři pozmění zdaňování investičních fondů. Podobně v opatření k veřejným zakázkám asi přijmou dílčí změny, které se týkají opakovaného zadání zakázky v případě, že se o ni přihlásil jen jeden zájemce. Opatření je třeba přijmout do konce roku, vzhledem k tomu, že většina z nich je nutná kvůli novému občanskému zákoníku.

Senátorské novely

Kromě zákonných opatření by měla horní komora v prvním kole rozjednat senátorské novely o ochraně ovzduší, které mají umožnit vzájemnou výměnu emisních stropů i mezi menšími výrobci elektřiny a tepla, a o některých opatřeních k posílení ochrany oznamovatelů korupčního jednání, jejichž autorem je Libor Michálek (za Piráty). Věnovat by se měl rovněž petici za kvalitní zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…