Senátor Antl nemá pro pracující důchodce dobrou zprávu

04.01.2014 18:26

Předseda ústavně-právního výboru Senátu Miroslav Antl podal společně s dalšími senátory návrh na zrušení některých ustanovení zákona o daních z příjmů, týkající se protiústavní diskriminace pracujících důchodců. Antl nyní informuje o tom, v jakém stavu se řízení u Ústavního soudu nachází.

Senátor Antl nemá pro pracující důchodce dobrou zprávu
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Několik senátorů podalo k Ústavnímu soudu návrh na zrušení části věty zákona o daních z příjmů, která zní následovně: "daň se nesnižuje u poplatníka, který k 1. lednu zdaňovacího období pobírá starobní důchod z důchodového pojištění nebo ze zahraničního povinného pojištění stejného druhu".

Smysl návrhu je jednoduchý, zrušením citovaného textu by podle senátorů došlo k odstranění sociální diskriminace pracujících důchodců. Jde prý totiž o ustanovení, které je od počátku protiústavní.

MPSV se ohradilo a Ústavní soud nenařídil jednání

Vzhledem k tomu, že je Antl spolu s dalšími senátory dle svých slov stále častěji dotazován dotčenými spoluobčany, tedy pracujícími důchodci, kteří jsou inkriminovanou částí zákona diskriminováni, na stav řízení u Ústavního soudu, informuje Antl o průběhu řízení na stránkách ParlamentníchListů.cz. Ovšem dobrou zprávu pro ně nemá.

"Můžeme vás pouze informovat o tom, že jednání dosud nebylo nařízeno, když se proti tomuto návrhu svým vyjádřením ohradilo Ministerstvo práce a sociálních věcí jako účastník řízení," píše senátor.

"Nařízení jednání před Ústavním soudem ČR neumíme nijak urychlit, a protože nemáme další aktuální informace, doporučujeme se nadále obracet na označený ÚS v Brně," uzavírá Miroslav Antl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…