Senátor Regec nemůže být odvolán. ČSSD totiž kvůli „přeběhlíkům“ ztratila většinu

11.09.2013 22:20

Senátor Jozef Regec zatím přes odchod z ČSSD zůstane v čele senátního výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost. I když křeslo předsedy výboru náleží na základě povolebních dohod sociální demokracii, ta sama už nemá ve výboru většinu po odchodu tří jeho členů včetně Regece k zemanovcům.

Senátor Regec nemůže být odvolán. ČSSD totiž kvůli „přeběhlíkům“ ztratila většinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Je také senátorem za ČSSD, tedy byl. Teď bude jezdit za stáj SPOZ

"To teď není na pořadu dne," řekl ve středu ČTK předseda senátorů ČSSD Petr Vícha k případné výměně v čele předsedy výboru. "Jak jsem mluvil s panem Regecem, on teď samozřejmě zvažuje svou rezignaci. Ví, že to místo bylo určeno pro sociální demokracii," dodal.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

ČSSD vede dvě třetiny výborů

Dvanáctičlenný výbor si podle senátních pravidel volí svého předsedu sám a horní komora, v níž si ČSSD většinu zachovává, jej v této funkci pouze potvrzuje. Ve výboru má ale sociální demokracie pouze pět zástupců z původních osmi. Ke SPOZ nejprve přešel Vladimír Dryml, který počátkem roku zlákal exministra zemědělství a bývalého moravskoslezského hejtmana Jaroslava Palase k založení společné senátorské frakce se zástupci KSČM a exkomunistou Jaroslavem Doubravou (Severočeši.cz).

Regec ohlásil přechod k zemanovcům koncem srpna. K důvodům jeho odchodu patřila podle dostupných informací situace uvnitř ČSSD na Blanensku, které Regec v Senátu reprezentuje. ČSSD má nyní obsazeny svými zástupci funkce předsedů šesti z devíti senátních výborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…