Senátor měnil zákony, spolupracoval s odbory a jednal

06.05.2012 12:03

Nepříjemnosti s exekucemi na neznámé spolubydlící, řešení společného problému zaměstnanců a zaměstnavatele při smlouvách na dobu určitou, ale třeba i neformální sdružení senátorů - přátel Podkarpatské Rusi či rekapitulace práce senátorské kanceláře v uplynulém roce. To byla témata výroční tiskové konference senátora za Jihlavsko a Dačicko Miloše Vystrčila.

Senátor měnil zákony, spolupracoval s odbory a jednal
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Senátor shrnul uplynulý rok z pohledu své práce do výroční zprávy, která je ke stažení zde. Lidé se v ní mohou dočíst nejen o jednotlivých stanoviscích a vystoupeních Miloše Vystrčila k projednávané legislativě, ale také o senátorových aktivitách přímo ve volebním obvodu. "Mým záměrem je, aby nejen média, ale doslova každý, kdo má zájem, našel tyto souhrnné informace na jednom místě a nemusel je pracně dohledávat v elektronickém archivu senátu, či na mých stránkách," přiblížil Vystrčil.

Dalším z témat byla chyba v zákonu o evidenci obyvatel, kterou se senátor již několik měsíců snaží ve spolupráci s magistráty Jihlavy a Frýdku-Místku a senátorkou  Evou Richtrovou napravit. V adrese trvalého pobytu totiž není v případě bytových domů evidováno číslo bytu a ani sám majitel bytu tak nemá možnost zjistit, kdo je v jeho bytu k trvalému pobytu přihlášen. Jedním z důsledků pak mohou například být zahájené exekuce na majetek vlastníka bytu, který nemá s dlužníkem nic společného. "Naším cílem je přesvědčit ministerstvo vnitra o nutnosti tento zákon co nejrychleji upravit," řekl senátor Vystrčil.

Spolu s odboráři z jihlavského BOSCHe se Vystrčil také snaží o úpravu zákoníku práce. Podle aktuálního znění totiž není možné, aby se zaměstnavatel a zaměstnanec po souhlasu odborů či úřadu práce dohodli na opakovaném uzavření pracovní smlouvy na dobu určitou. To může do budoucna přinést velké problémy zejména zaměstnancům samotným. "Tato možnost v dřívějším znění zákoníku práce byla a nyní z něj zmizela. Přitom jde nové znění přímo proti zájmům samotných zaměstnanců, o čemž svědčí i fakt, že na nápravě se mnou odboráři intenzivně spolupracují," popsal Vystrčil s tím, že ministerstvo práce změnu zákoníku, resp. návrat ke staršímu znění slíbilo, jestliže bude mít souhlas svazu zaměstnavatelů a odborů.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…