Senátor vstal prudce ze židle na obranu Zemana: Schwarzenbergovi tolerovali jeho spavou nemoc a nesrozumitelnou řeč a teď hysterčí. A to primitivní hovado...

02.11.2017 18:25

Veřejnost, která nemá prezidenta Miloše Zemana příliš v lásce, zaujalo to, jak hlava státu hrozivě působila během úterního brífinku, na němž pověřila šéfa hnutí ANO Andreje Babiše sestavením vlády. Poté se na sociálních sítích objevily mnohé příspěvky a dokonce i výsměšná fota se smrtkou s kosou v Zemanových zádech. „Když Schwarzenbergovi superliberálové a ultrapravičáci tolerovali jeho spavou parlamentní nemoc, kterou reálně prezentoval i na mezinárodní úrovni a jeho mnohdy až nesrozumitelnou řeč, tak co teď najednou hysterčí kvůli nějaké menší prezidentské indispozici?“ chladí však hlavy kritiků například senátor z hnutí Severočeši Jaroslav Doubrava.

Senátor vstal prudce ze židle na obranu Zemana: Schwarzenbergovi tolerovali jeho spavou nemoc a nesrozumitelnou řeč a teď hysterčí. A to primitivní hovado...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pověřil vítěze voleb Andreje Babiše sestavením vlády

Útoky na prezidenta Miloše Zemana a jeho zdravotní stav se hrozivě stupňují. A dokonce nechybí ani směska různého zesměšňování první přímo volené hlavy státu a to jako reakce na jeho vystoupení, kdy pověřoval šéfa hnutí ANO Andreje Babiše jednáním o sestavení vlády.

„Určitě nejsem sám, kdo se včera zhrozil při pohledu na Zemanův fyzický zjev. Ono to nikdy nebylo nějak oku lahodící pokoukání, ale ten tvor vypadá příšerně. Evidentně náhle a hodně zhubl, má nekoordinované pohyby, nezvládá mimiku delší čas, než na který se soustředí, když mluví. Pokud jde o Zemanův zdravotní stav, buď nám lékaři prostě lžou, anebo je lež někde v ‚překladu‘ stejně, jako když se vloudila chybička do zprávy, ve které místo slova neuropatie mělo stát psychopatie,“ sdělil k Zemanově úternímu veřejnému angažmá na sociální síti písničkář Quido Czerny.

Bývalý mluvčí Mirka Topolánka Martin Schmarcz k témuž podotkl: „Hindenburg podepsal Hitlerovi zmocňovací zákon a příští rok umřel.“

„O smrti se nemluví, ale že jsou ty dušičky: je vám jasný, že se ten jedudědek chystá naschvál umřít stejnej den jako ten Havel?“ zněl jeden z facebookových příspěvků, který byl navíc ještě doprovázen fotografickou animací, kdy se vedle Zemana skvěla vydlabaná pororozteklá dýně, která bývá symbolem Halloweenu.

„Nechápu, co zase všichni na prezidentovi Zemanovi vidí! Prý byl při pověření Babiše jednáním o sestavení vlády namazaný. Ruku na srdce: vy byste se v situaci, kdybyste ho měli pověřit, také předem neopili? Copak něco takového někdo zvládne za střízliva? Spíše má Alzheimera. Úplně zapomněl, že u minulé vlády tvrdě vyžadoval většinu 101 hlasů ve sněmovně," sdělil na konto Miloše Zemana exposlanec za ODS Miroslav Macek na serveru Viditelný-Macek.cz.

Publicista Petr Sedláček z Ostravy kromě mnoha jiných slov ze sebe vysypal i tyto perly: „Myslím, že by prasidenta dolních 10 milionů neměli na jeho poslední cestě vézt na lafetě, ale v trokách na multikáře, půjčené vod komunálu. To by tak odpovídalo jeho celoživotní filozofii a dílu. Multikára zelená s oranžovým majáčkem, pracovníci v oranžovejch vestách, aby je viděl ‚moudrý lid‘ již z dáli a mohl začít včas truchlit.“

U mnohých příspěvků pak dokonce nechyběla ani výsměšná fotka se smrtkou s kosou v Zemanových zádech.

On ale přece nehraje v seriálu!

„Nezapomeňme, že prezident nehraje v televizním seriálu, ale žije život člověka, se vším, co zdraví a věk přináší!“ reaguje ale vůči hanlivým urážkám Čechů pro ParlamentníListy.cz senátor z hnutí Severočeši Jaroslav Doubrava.

„O co se jedná? Přece o nic! Když Schwarzenbergovi tolerovali superliberálové a ultrapravičáci jeho spavou parlamentní nemoc, kterou reálně prezentoval i na mezinárodní úrovni, a jeho mnohdy až nesrozumitelnou řeč, tak co teď najednou hysterčí kvůli nějaké menší prezidentské indispozici? Pokud vím, tak odporný superdemokrat a xenofob Winston Churchill mnoho hodin dirigoval britský kabinet z postele, protože se mu nechtělo vstávat,“ pronesl dále Doubrava.

Na televizních záběrech při příležitosti pověřování šéfa hnutí ANO Andreje Babiše sestavením vlády bylo podle něj pouze vidět, jak se Zeman drží pultíku, nehovoří se mu lehce a spíše se přemáhá, když hovoří.

„Ano, bylo znát, že mu není nejlépe, ale to se stává každému z nás! Nedokáži si představit francouzského superprezidenta, superikonu de Gaulla, jak by v posledních letech jeho prezidentského kralování vystupoval v našem digitálním světě před kamerami - mnohdy v přímém přenosu. Protože byl nemocný, někdy ani nemohl kloudně rozeznat, narozdíl od Miloše Zemana, s kým hovoří, když si chtěl uchovat své ego super samce a nevzal si brýle. On ten věk se podepisuje na každém, holt nejsou náhradní díly. Ale písničkář Quido Czerny by se měl podívat do své rodiny a na své prarodiče - nebo jejich fotografie z posledních chvil života -, aby pochopil, že to, co vidí u občana Zemana, je normální a čeká to i Quida!“ udeřil senátor na hrubá slova písničkáře Quida Czerného.

Podle „Quido - projevníku" je prý zřejmé, že je tento písničkář spíše nekňuba, který použije k pošklebování první slovíčko, které najde mezi „psími lejny".

... primitivní hovado

Ani vůči osobě publicisty Petra Sedláčka ovšem Doubrava žádné ohledy nebere:

„Takové primitivní hovado - tady se za výraz omlouvat nebudu - spíše není schopno to, že píše kraviny, pochopit. Jen dává najevo svou ubohost, malost a to, že se nedokáže srovnat se skutečností, že našemu prezidentovi nesahá ani k podpatkům. To ho žere, to z něj dělá to hovado! To nenapsal publicista Petr Sedláček z Ostravy, ale zamindrákovaná osoba, je to nejlepší důkaz toho, jak hluboko tento člověk klesl.“

Doubrava se pousmál nad slovní „ekvilibristikou" Sedláčka, který má za to, že by „prasidenta dolních 10 milionů neměli na jeho poslední cestě vézt na lafetě, ale v trokách na multikáře".

„Kdyby ta osoba, co to psala, si uvědomila, že multikára byla a je i dnes velmi důležitý dopravní prostředek, který oddře mimořádně velkou porci práce, a je doslova nepostradatelná v komunální sféře - vím to, byl jsem dlouhé léta starostou obce -, tak by možná pochopil, že píše kraviny," poznamenal k tomu senátor.

Také míní, že musí každý slušný člověk před prezidentem Zemanem a jeho pracovním nasazení smeknout.

„Pracovním nasazením, kterého se ti posměváčci ve své sprostotě bojí, protože vědí, že ho nejsou schopni! Pokud jde o prezidentovu filozofii a dílo, kdyby alespoň desetina česko – moravsko – slovenských politiků měla jeho rozum a nadhled, nebyla by z nás jenom laciná povrchní montovna. Dělat si primitivní srandu umí kde kdo, ale většinou i řidiči multikár jsou poněkud kultivovanější, nežli osoba jménem Petr Sedláček!  K tomu si odvážím dodat, že by se nám žilo krásně, kdyby alespoň třetina jeho kritiků a pošklebovačů měla tolik rozumu v hrsti jako náš současný občan prezident," dodal pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Doubrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…