Štěch vrací úder Okamurovi: Choval jste se úplně stejně jako Sobotka

27.01.2014 14:30

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) hájí předsedu vlastní strany Bohuslava Sobotku ve věci využívání poslaneckých náhrad, za což politici z ostatních stran Sobotku podrobili ostré kritice. Nejhlasitěji se zřejmě ozýval předseda Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura. Štěch však připomíná, že jako senátor využíval Okamura peníze daňových poplatníků úplně stejně.

Štěch vrací úder Okamurovi: Choval jste se úplně stejně jako Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Designovaný premiér Bohuslav Sobotka čelí kritice za to, že bydlí v Praze, ale poslanecké náhrady čerpá v takové míře, jako kdyby bydlel na jihu Moravy, kde byl také zvolen. Za to si vysloužil kritiku napříč politickým spektrem, od TOP 09, ODS, ale i od komunistů nebo Tomio Okamury z Úsvitu přímé demokracie. Ve vyjádření pro bulvární deník Blesk, který na Sobotkovo využívání náhrad upozornil, Okamura dokonce poznamenal, že „pan Sobotka je mistr dojení státu a funkcí“ a ze zneužívání peněz občanů ČR by měl vyvodit osobní odpovědnost. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) však Okamurovi obratem připomněl, že se ještě jako senátor choval úplně stejně.

„Bohuslav Sobotka čerpá náhrady na poslaneckou kancelář a dopravu (z Prahy, kde žije, do místa poslanecké kanceláře) stejně, jako to dělají všichni ostatní zákonodárci. Stejně tak to dělal Tomio Okamura, který ho za to kritizuje. Celý rok, kdy byl senátorem, bydlel v Praze a náhrady za dopravu do Uherského Brodu i kancelář čerpal v plné míře,“ napsal první muž Senátu na sociální síti Facebook.

Na internetových stránkách ČSSD se pak objevila citace ze zákona o čerpání poslaneckých náhrad. Z uvedeného jasně plyne, že finanční náhrada je víceúčelová a vztahuje se i na cesty do poslanecké kanceláře, kterou má Bohuslav Sobotka ve Vyškově. Informace Blesku tak ČSSD označuje za lživé. Sobotka náhrady nezneužívá, ale zákonně využívá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…