Vzdělaný Zeman hájí zájmy národa! Štětky a prasata obcují v kostele. Vyhrocená demonstrace na podporu prezidenta, kam přišli i jeho odpůrci

17.11.2014 16:31

REPORTÁŽ „Spojme se k obraně Hradu,“ vyzvala na závěr demonstrace na podporu prezidenta Miloše Zemana na pražském Klárově demonstranty spisovatelka Lenka Procházková. Na podporu hlavy státu se sešlo přes pět stovek lidí všech generací. Dokonce se schylovalo k ostrému střetu, tomu však policie zabránila.

 Vzdělaný Zeman hájí zájmy národa! Štětky a prasata obcují v kostele. Vyhrocená demonstrace na podporu prezidenta, kam přišli i jeho odpůrci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prozemanovský mítink na pražském Klárově

Zhruba po půl hodině trvání manifestace na pražském Klárově se začal od Mánesova mostu směrem z Palachova náměstí ozývat hlasitý křik a pískot. Šlo o dav demonstrantů, kteří dopoledne na Národní třídě protestovali proti Milošovi Zemanovi a chtěli mu „vystavit červenou kartu“.

Ke střetu prezidentových příznivců a odpůrců nebylo daleko. Oba tábory od sebe byly jen zhruba sto metrů, nicméně policie reagovala včas a obě velké skupiny od sebe oddělila živým řetězem a jedny ani druhé mezi sebe nepouštěla. Došlo pouze k drobným potyčkám mezi jednotlivci, kteří na sebe pokřikovali.

„To máme podporovat ty štětky a prasata, co obcují v kostele? Vždyť jste chtěli, aby dostaly vyznamenání? Ty kurvy z Pussy Riot nás nezajímají,“ zakřičela jedna mladá dáma na Zemanova odpůrce.

Organizátoři podpůrné demonstrace vyzvali všechny zúčastněné, aby se k druhému táboru nepřibližovali, aby lidé nic nepokřikovali a do reproduktorů pustili písně Karla Kryla.

Nebývalá mediální kampaň vůči prezidentu Zemanovi v posledních týdnech byla podle senátora Jana Veleby vrcholem, za který by se nemusela stydět ani totalitní média. „Zdá se, že naše demokracie má své majitele, a tím majitelem není lid České republiky, jak je psáno v Ústavě. Nechci malovat čerta na zeď, ale jak jinak si vysvětlit štvanice na prezidenta, který má neuvěřitelný mandát z přímé volby od 2 milionů 740 tisíc voličů,“ řekl Veleba na demonstraci.

„Víte, co je nejdůležitější? Že prezidenta republiky uznávají miliony obyčejných lidí. Nedávno byl v Moravskoslezském kraji, náměstí tam byla úplně plná. A to je jeho vizitka!“ pokračoval před demonstranty předseda Strany práv občanů.

Když podle něho bude třeba, zmobilizujeme síly na prezidentovu obranu. Nato začali lidé skandovat „ano“. Jan Veleba míní, že se Miloš Zeman nehodí dnešním vykladačům demokracie do krámu. „Je příliš vzdělaný, není manipulovatelný a obhajuje zájmy našeho národa a díky němu se manipulace nás všech nedaří, jak by si majitelé této demokracie přáli. Musí dojít k obrodě slušnosti a morálky, ale bude to těžký zápas, protože manipulace a její metody zašly daleko,“ uvedl senátor Veleba.

Ten prý nevěřil vlastním očím, když na obrazovce ČT24 viděl rozhovor s členkami Pussy Riot. „Viděl jsem tam pornoženštiny ze skupiny Pussy Riot. Ty, které veřejně souložily ve vysokém stupni těhotenství a jsou čerstvými nositelkami Ceny Václava Havla za kreativní disent,“ sotva řekl Veleba a ozvalo se několikanásobné „hanba, hanba!“.

„Je mi skutečně odporné o nich mluvit, ale nic jiného mi nezbývá. Tyto slečny vtrhly v Moskvě do pravoslavného kostela a začaly tam zpívat píseň o satanovi. Aby toho nebylo málo, jedna z nich si začala zasunovat do své vaginy monstranci, a když se jí do rozkroku nevešla, vzala menší krucifix a úspěšně se jím začala uspokojovat za zpěvu písně: Satan náš pán, satan veliký, už budu rychleji. V této době je proto důležité, že máme svého prezidenta, který je státníkem mezinárodního formátu, nikoli jen poslušným kladečem věnců a brání nás. Je naší povinností, abychom my bránili jeho,“ dodal Jan Veleba.

Mezi dalšími řečníky byl také poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. „Sešli jsme se, abychom podpořili prezidenta, kterého zvolil národ a který dostal důvěru veřejnosti!“ burácel do mikrofonu Foldyna.

„Ti, kteří volby prohráli, ho chtějí dehonestovat. Důvodem je to, aby odvedli pozornost od zásadních problémů této země. Zásadním problémem není to, zda ta děvčata si hrají s drůbeží po večerech nebo ne, to je jejich problém. Mně vadí to, že 25 let po listopadu 1989 matky samoživitelky v severních Čechách nemají peníze na obědy pro své děti, to je problém! Problém této země je jeden a půl milionu lidí, kteří žijí na hranici chudoby, to je problém - a to Česká televize veřejnosti neukazuje! Oni za naše peníze odvádějí pozornost od zásadních problémů této země a hrají si za koncesionářské poplatky na politický nástroj těch, co prezidentské volby prohráli!“ pokračoval důrazně Jaroslav Foldyna.

Na akci mluvila také spisovatelka Lenka Procházková, poslanec KSČM Jiří Dolejš, místopředseda Rady seniorů a další. Demonstrace skončila zpěvem české hymny, k žádnému výraznému střetu s prezidentovými odpůrci nedošlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…