Čerstvé nařízení vlády: Omezení volného pohybu osob se prodlužuje do 1. dubna

23.03.2020 18:15

Omezení volného pohybu osob, stejně jako zavřené hospody, bylo prodlouženo do prvního dubna. Shodla se na tom vláda. Informovaly o tom českénoviny.cz. „Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) novinářům po zasedání kabinetu řekl, že do stejného data dnes ministři prodloužili všechna dříve přijatá opatření. Původní zákaz platil od pondělí 16. března do úterý 24. března do 06.00,“ informoval server.

Čerstvé nařízení vlády: Omezení volného pohybu osob se prodlužuje do 1. dubna
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Vláda na svém dnešním jednání rozhodla o tom, že omezení volného pohybu osob v České republice se prodlužuje až do 1. dubna.

Celý článek ZDE:

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí

„Omezení volného pohybu osob v celé České republice, které má zabránit šíření nového typu koronaviru, prodloužila dnes vláda do středy 1. dubna. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) novinářům po zasedání kabinetu řekl, že do stejného data dnes ministři prodloužili všechna dříve přijatá opatření. Původní zákaz platil od pondělí 16. března do úterý 24. března do 06.00,“ uvedl server.

Opatření se však již od počátku nevztahuje například na cesty do zaměstnání, nezbytné cesty za rodinou nebo osobami blízkými, cesty k obstarávání základních životních potřeb, do zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb nebo na dobrovolnickou a sousedskou pomoc. Dále je možné chodit na procházky.

Kromě toho však vláda schválila i to, že restaurace též zůstanou až do prvního dubna zavřené. „Vláda dnes prodloužila zákaz, který původně platil do úterý. Zákaz se netýká například výdeje pokrmů okénkem nebo prodeje jídla s sebou bez vstupu do provozovny. Omezení neplatí také pro provozovny, jež neslouží pro veřejnost, například zaměstnanecké stravování, stravování poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb nebo vězeňských zařízení. Společně s nimi byly uzavřeny i herny a kasina, avšak s neurčeným termínem konce omezení,“ doplnily českénoviny.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…