Kauza OKD zlomí Sobotkovi krk, udeřil znovu Paroubek. A přidal tento dokument

22.04.2014 19:04 | Zprávy

Jiří Paroubek (LEV 21) se čílí nad tím, že se premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nechce rozpomenout na právní analýzu k prodeji dolů OKD a bytů OKD Zdeňku Bakalovi, která se před pěti lety zrodila v právní kanceláři Veverka & Marvanová. „Když ta analýza vznikla, tak za mnou Sobotka přilétnul, neboť si myslel, že jsem si ji objednal proti němu,“ připomíná Paroubek krátkou paměť nynějšího předsedy vlády.

Kauza OKD zlomí Sobotkovi krk, udeřil znovu Paroubek. A přidal tento dokument
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Zajímavá slovní bitva se strhla mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a někdejším předsedou vlády Jiřím Paroubkem (LEV 21) kolem společnosti OKD a bytů OKD. Zatímco Sobotka poukazuje na to, že je před volbami a Paroubek, který se o okolnostech prodeje OKD Zdeňkovi Bakalovi rozhovořil pro časopis Týden, se snaží podle něj jen zviditelnit, tak naopak Paroubek poodkrývá dosud skrytá fakta kolem samotné smlouvy státu a OKD.

„Přes Sobotku z ČSSD utekla informace ohledně smlouvy OKD k jejich vlastníkovi Zdeňku Bakalovi... No a pan Bakala pak investoval desítky milionů, abych se českým premiérem nestal," zmínil totiž Paroubek v rozhovoru pro Týden. Prý si minimálně od roku 2009 uvědomoval, že smlouva se společností OKD o privatizaci dolů a jejího bytového fondu z roku 2004 není vzorem dokonalosti a ani výhodnosti pro stát.

„To vím už někdy od podzimu 2009, kdy jsem si ji nechal analyzovat, protože tehdy jsme začali atakovat Zdeňka Bakalu kvůli 44 tisícům bytů OKD. Nechal jsem si tu smlouvu analyzovat od Hany Marvanové. A musím říct, že jsem byl šokován. Proto jsem si členy politického grémia ČSSD včetně Bohuslava Sobotky zavázal, že už celou věc nemáme komunikovat tak silně, ale musíme se zavázat mezi sebou, že pokud ČSSD vyhraje ve volbách a sestavíme vládu, tak tu věc po volbách napraví," uvedl navíc pro Týden Paroubek, podle něhož podrobnosti o smlouvě znal i právník Radek Pokorný, jenž prý má na Bohuslava Sobotku nesporně vliv a zároveň má i nitky na samotného Bakalu.

Jenže současný premiér a dřívější Paroubkův spojenec Bohuslav Sobotka je k těmto slovům velmi rezervovaný.

„Jiří Paroubek už dnes sleduje své vlastní politické cíle a tomu přizpůsobuje i svou interpretaci minulosti,“ uvedl pro server iDnes.cz Sobotka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

4:44 Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Výhrůžky. Jako za Klementa Gottwalda. Takové a další komentáře padl…