Klause vytočil student: Jaké jste platil školné Vy?

08.03.2012 13:49

Prezident Václav Klaus zahájil přednášku na České zemědělské univerzitě na téma Evropská integrace bez iluzí, tedy na základě jím loni vydané knihy. Aula univerzity, která byla plná k prasknutí, uvítala prezidenta republiky potleskem vestoje. Jeden ze studentů se hned na úvod diskuze zeptal, kolik Klaus platil školné za svá studia. Ten to označil za dětinské.

Klause vytočil student: Jaké jste platil školné Vy?
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus při přednášce na ČZU

Aula byla natolik plná, že spousta studentů zůstala stát ve foyer. Prezident Klaus na to s úsměvem reagoval a pozval studenty přímo na podium za něj.

Ještě včera přitom nebylo úplně jasné, zda se přednáška vůbec uskuteční. Zástupci studentů a akademické obce totiž zaslali rektorovi univerzity otevřený dopis, v němž ho velmi expresivním způsobem žádali, aby prezidentu republiky vzkázal, že studenti s ním nechtějí mluvit o EU, ale o reformě vysokého školství.

Myslíte, že se dalo platit školníkovi?

Anketa

Jste pro školné?

4%
hlasovalo: 3431 lidí
Václav Klaus hned v úvodu studenty ubezpečil, že vysoké školství považuje za naprosto zásadní otázku a proto se diskuzi na toto téma rozhodně vyhýbat nebude. Hlava státu svůj slib splnila a po zhruba dvacetiminutové přednášce o krizi evropské integrace následoval hned druhý dotaz z publika na téma školství.

Jeden ze studentů se Klause zeptal, jaké v dobách svého studia platil školné. "Tohle já považuji za dost nedůstojnou otázku, předpokládal jsem, že se bavíme vážně. Předpokládám, že jste si mohli zjitit, v jakých letech jsem studoval a myšlenka, že bych šel panu školníkovi nebo vrátnému zaplatit školné, tak to je naprosto směšné a dětinské. Opravdu to musím říci takhle," řekl rázně prezident. Diskuze se studenty dále pokračuje hlavně na téma Evropské unie.

Reportáž z přednášky čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…