Nečas oslabuje. Výkonná rada ODS mu nechtěla vyjádřit podporu

14.06.2013 21:50

V pátek v podvečer probíhala Výkonná rada ODS, která se zabývala aférou kolem šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase Jany Nagyové.Jednání přineslo důležitý signál.

Nečas oslabuje. Výkonná rada ODS mu nechtěla vyjádřit podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Ještě dopoledne poslanecký klub ODS vyjádřil předsedovi Nečasovi poměrně jasnou podporu. Ještě důležitější ale je, že podle informací ParlamentníchListů.cz bylo na výkonné radě navrženo usnesení vyjadřující Nečasovi podporu, to ale nejprve nezískalo dostatek hlasů. "Nakonec prošla jedna verze podpůrného usnesení pro Nečase, asi až na čtvrtý pokus," informoval zdroj ParlamentníchListů.cz.

Anketa

Měl by premiér Nečas rezignovat?

78%
9%
hlasovalo: 3468 lidí

Nahradí ho Kuba?

„Nikdo neví, co bude dál. Ale oproti dopoledni je to posun. Klub vyjádřil totiž Nečasovi důvěru. Nyní mu nebyla vyslovena přímo nedůvěra, ale rovněž nebylo nejprve přijato ani usnesení vyjadřující mu podporu. Až na další pokusy. Uvidíme, co bude dál,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj z výkonné rady.

ParlamentníListy.cz již informovaly, že Nečas nemůže současnou krizi s největší pravděpodobností ustát. Hovoří se, že by ho ve funkci šéfa ODS nahradil první místopředseda strany Martin Kuba. Další Výkonná rada ODS se sejde v úterý v devět hodin ráno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…