Peake a John drží bobříka mlčení: Neřekli, co předloží na K12

15.04.2011 15:40

Věci veřejné si hrají na tichou poštu, či drží bobříka mlčení. Jak jinak si vysvětlit, že z dnešního jednání svého poslaneckého klubu nesdělili novinářům ani „ň“. K jakým závěrům tak klub došel a co předloží v pondělí koaličním partnerům na jednání K12, tak zůstává záhadou. „Do pondělí neřekneme ani jednomu médiu nic,“ řekla k tomu šéfka poslanecké frakce VV Karolína Peake.

Peake a John drží bobříka mlčení: Neřekli, co předloží na K12

Sedm variant řešení vládní krize měli před sebou dnes koaliční strany. Poslanci Věcí veřejných probírali další osud vlády na jednání poslaneckého klubu. Když skončili, tak ale nic neřekli. Na jediný dotaz novinářů, který směřoval na to, co v pondělí předloží ODS a TOP 09 k fungování vládní koalice tak neodpověděli.

„Jako prvním to řekneme našim partnerům v koalici. Do jednání K12 tak nedostanete  z nás jediné slovo," řekla Peake novinářům na krátkém brífinku strany.

Ve hře je především post ministra vnitra, který teď zastává Radek John z Věcí veřejných. Podle jedné z variant by na tento resort mohl přijít nestraník a John by se stal vicepremiérem pro boj s korupcí. VV se ale podle včerejšího vyjádření předsedkyně jejich poslaneckého klubu Karolíny Peake na této variantě zatím neshodly.

Dnes ovšem k tomu klub VV nic bližšího neřekl. Nezodpověděl ale ani to, kolik variant na K12 v pondělí vůbec předloží. Klub VV ale prý bude podporovat Nečasovu snahu zachovat současnou trojkoalici. Podle předsedy strany Johna chtějí VV zabránit velké koalici a pokračovat i v boji s korupcí.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

John jen zopakoval své rozhořčení nad vyjádřením předsedy poslanecké frakce ODS Petra Tluchoře. Ten dnes velmi roztřeseně vystoupil před novináře a oznámil své očekávání, že bude John skutečně odvolán z funkce ministra vnitra.

Tluchoř byl prý navíc informován o tom, že John ví od jistého policisty o jeho schůzkách s Kristýnou Kočí, což pokládá za hrubé zneužití policie.

Hluchý a slepý ministr vnitra jako šašek?

John ale s kritikou Tluchoře nesouhlasí. "Já jsem hlavně šokován, že Petr Tluchoř udělá takovouto tiskovku, i když je mu jasné, že národ se dozví, jak to bylo, to znamená, že se dozví, že národu lhal," reagoval bezprostředně po prohlášení předsedy klubu ODS pro ParlamentníListy.cz John.

Podrobněji:
Torpéduje dohodu, zlobí se John na Tluchoře: Randil s Kočí a teď lže
Zvláštní tiskovka. Tluchoř na ní byl sám. ODS o ní nevěděla

Na ministerstvu vnitra má prý zřízenou speciální emailovou schránku, na kterou mu může kdokoli poslat nějaké připomínky k resortu vnitra. "Chodí mně tam stovky emailů, a tak je čtu. Mám si snad vypíchnout oči, abych je neviděl?! Nebudu hluchý a ani slepý, číst je budu dál. A právě v jednom z nich jsem byl o schůzkách Petra Tluchoře a Kristýny Kočí ve sněmovně informován," vysvětlil znovu John.  "Pak by slepý a hluchý ministr vnitra dělal šaška," dodal. 

Nečas stále žádá o podpisy Klause

Občanští demokraté podporují i nadále jednání s oběma koaličními partnery, které by vedlo ke společnému dodatku koaliční smlouvy. Uvedl to premiér a předseda ODS Petr Nečas po mimořádném jednání grémia strany a zdůraznil, že nadále trvá na dodržení ústavního postupu prezidentem Václavem Klausem ohledně premiérova návrhu na odvolání ministra vnitra Radka Johna (VV) a ministra školství Josefa Dobeše (VV).

Foto: Hans Štembera

Psali jsme:
Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…