Pravda o Radku Johnovi. Kritizovaná exnáměstkyně promluvila

04.12.2010 11:30

Když ministr vnitra Radek John minulý týden v televizi sesílal kritiku na adresu svých bývalých podřízených, vyvolal tím protireakci. Konkrétně bývalé náměstkyně pro ekonomiku a provoz Světlany Kubíkové. Podle ní není vůbec pravda, co o ní šéf resortu řekl.

Pravda o Radku Johnovi. Kritizovaná exnáměstkyně promluvila

Slova Radka Johna se Kubíkové osobně dotkla a podle vlastních slov cítí křivdu. Vadí jí i jiné skutečnosti v resortu vnitra, o kterých informovala ParlamentníListy.cz.

Nemilé překvapení

V debatě o rozpočtu a budoucnosti ministerstva se Radek John snažil přesměrovat kritiku a ostrý dotaz moderátora na chybějící dvě miliardy. "Odešla ekonomická náměstkyně, která dávala pokaždé jiná čísla, teď je ekonomický náměstek, který našel kostlivce ve skříni," argumentoval Radek John.

"Vůbec ta slova ministra Johna nechápu a opravdu se mě dotkla. Když se se mnou loučil, dostala jsem od něj poděkování a několikrát mě ujišťoval, že to není z pracovních důvodů, dokonce mi nabízel i jiný post," postěžovala si Kubíková s tím, že za ní stojí kus poctivé práce. "Rok mi trvalo, než jsem připravila resort na burzu elektřiny, čímž jsem ušetřila 40 milionů. Touto moji iniciativou se ministr John kupříkladu neustále veřejně chlubí," sdělila dále ParlamentnímListům.cz exnáměstkyně.

Související:  

Satisfakce 

"Přes velký kus práce, který zde paní náměstkyně odvedla, se až po jmenování nového náměstka France objevila řada nesrovnalostí. Pan ministr nicméně paní Kubíkové za provedenou práci děkuje, i když to v té televizní debatě nemuselo tak vyznít,"  sdělil redakci tiskový mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Kubíková ale celou záležitost vnímá jinak. "Dostala jsem čtvrtletní prémie. Přece by je ministr nedával někomu, u něhož objevil nějaká pracovní pochybení - opravdu si protiřečí," svěřila se serveru ParlamentníListy.cz Kubíková. Ta navíc chápe, že si John chce vybudovat nový tým. "Je to normální a činí tak většina ministrů. Nevadí mi, že na můj post přijal pana France, který před tím působil na ministerstvu dopravy, ale veřejné hanění si nezasloužím. Kubíková dále uvedla, že na resortu vnitra vůbec dochází až k přílišným personálním kolotočům, a to jmenování náměstka Michala Moroze Johnovým zástupcem se podle Kubíkové dá vnímat všelijak.

Spálil Nečasovi pojistku

Posledním a zároveň nejdéle sloužícím mušketýrem na ministerstvu vnitra zůstává první náměstek Jaroslav Salivar, kterého si vymohl v koaliční smlouvě premiér Petr Nečas, jakožto pojistku. Přestože by v případě nepřítomnosti či odvolání Radka Johna měl z titulu své funkce resort vést právě Salivar, není tomu tak. Před třemi týdny přidělil John náměstkovi pro strategii Michalu Morozovi pravomoci, které jej de facto staví nad prvního Salivara.


Čtěte také: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…