Protiúder Jana Fischera: Nechutný Kalousek ztrácí soudnost

14.07.2013 15:41

Novou náměstkyní na Ministerstvu financí bude Eva Anderová, která byla kdysi členkou sboru expertů, kteří radili Janu Fischerovi během kandidatury na prezidenta. Proti tomu se ohradil Fischerův předchůdce Miroslav Kalousek, Fischer ale kritiku odmítá.

Protiúder Jana Fischera: Nechutný Kalousek ztrácí soudnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Slova Miroslava Kalouska považuje Jan Fischer za „nechutná a lidsky nedůstojná“. Kalousek prý ztrácí soudnost. "Po téměř sedmi letech opustil Ministerstvo financí, které zřejmě začal vnímat jako svůj vlastní majetek. Považuji za skandální jeho arogantní způsob jednání, kdy chtěl paní Anderovou z ministerstva vyhodit jen kvůli jejím aktivitám mimo její pracovní dobu,“ připomíná dobu, kdy mu Eva Anderová pomáhala s kampaní.

Celé prohlášení Jana Fischera ZDE

Kalousek ji tehdy chtěl odvolat, zachránil ji ale její nadřízený Tomášek Zídek, který byl u Kalouska „orodovat“ – jeho křeslo náměstka nyní Anderová dostane, když Fischer Zídka v pátek odvolal.

„Po seznámení s fungováním úřadu bude v následujících dnech a týdnech zřejmé, jakým hospodářem pan Kalousek ve skutečnosti byl," dodává Fischer.

Pozici Anderové během Fischerovy kandidatury na prezidenta upřesnil mluvčí Ministerstva financí Ondřej Šrámek. Nikdy prý nebyla členkou volebního štábu ani se aktivně nepodílela na kampani.

"Byla členkou externí diskusní platformy - poradního sboru expertů. Tuto nehonorovanou občanskou a soukromou práci vykonávala mimo svou pracovní dobu, ve svém volném čase," dodal Šrámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…