Andrej Babiš napsal statisícům Čechů. A rozeslal to e-mailem

23.05.2014 12:00

V posledních dnech a hodinách před tím, než se otevřou volební místnosti, jednotlivé strany vyvíjejí maximální úsilí k tomu, jak voliče zaujmout. A ty, co ještě nejsou definitivně rozhodnutí, přesvědčili o tom, komu lístek do volební urny vhodit. Nejinak je tomu i u hnutí ANO. E-maily, mířící do mnoha schránek uživatelů, jsou podepsány samotným předsedou hnutí Andrejem Babišem.

Andrej Babiš napsal statisícům Čechů. A rozeslal to e-mailem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jeho výzva začíná prohlášením: Buďme silní i v Evropě.

Po oslovení uživatele schránky pak Babiš připomíná: „Díky 927.240 vašich hlasů, které jste našemu hnutí dali v parlamentních volbách, mám tu čest být jedním z ministrů a vicepremiérem koaliční vlády. Před volbami jsem říkal, že nebudu lhát, nebudu krást a budu pracovat pro lidi, tedy pro vás, občany naší země. V našich resortech se chováme jako řádní hospodáři. Snižujeme vlastní rozpočty, abychom nemuseli navyšovat zadlužení našeho státu. Lidé nyní vidí, že to jde, a začínají věřit, že by se opravdu mohlo něco zlepšit. Možná jste si už všimli, že nás čekají volby do Evropského parlamentu. Je pravděpodobné, že jste jim dříve téměř nevěnovali pozornost. Chápu vás.“ Následně však vyzývá, aby přece jen voliči tento svůj postoj změnili a k volbám šli.

E-mail mířil ke zhruba milionu a tři čtvrtě uživatelů 

Jak ParlamenntníListy.cz zjistily u tiskového mluvčího Jaromíra Hasoně, sdělení Andreje Babiše namířilo v posledních hodinách do schránek zhruba 1 750 000 tisíc uživatelů, nejčastěji těch, co používají e-mailovou schránku na Seznamu. I když se dá předpokládat, že řada e-mailů může být takzvaně vyhaslá, nefunkční, i tak sdělení přistálo u velké části Čechů. Do jaké míry je ovlivní, se ukáže až v neděli, v pozdním večeru, kdy budou hlasy sečteny.

Vedle této konkrétní kampaně ANO vytáhlo v posledních dnech před volbami přitom i další trumf – určený zejména fanouškům sociálních sítí. Doporučuje v něm všem, co jdou k volbám, aby nešli sami. „Vezměte s sebou v pátek 23., nebo v sobotu 24. května k evropským volbám kámoše, kámošku, souseda či sousedku, příbuzného, známého, ale klidně i někoho neznámého (seznámit se můžete cestou k urně),“ uvádí se ve výzvě, která koluje internetem, sociálními sítěmi i na YouTube. Jelikož je spojená se soutěží, dá se předpokládat, že zpětná reakce bude dostatečná.

Další video, kterým se snaží přitáhnout voliče, je též ve znamení výzvy. Andrej Babiš spolu s kandidáty do Evropského parlamentu, Pavlem Teličkou a Ditou Charanzovou, vybízí ve  spotu jen pár hodin starém, opět voliče, aby se zúčastnili eurovoleb. Společně u jednoho stolu diskutují o problémech, které je nutné řešit. (Video hnutí zveřejnilo na serveru YouTube.com, kde je volně ke zhlédnutí.)

Co vše píše Andrej Babiš v e-mailu občanům?

Vážená paní,

díky 927.240 vašich hlasů, které jste našemu hnutí dali v parlamentních volbách, mám tu čest být jedním z ministrů a vicepremiérem koaliční vlády. Před volbami jsem říkal, že nebudu lhát, nebudu krást a budu pracovat pro lidi, tedy pro vás, občany naší země.

V našich resortech se chováme jako řádní hospodáři. Snižujeme vlastní rozpočty, abychom nemuseli navyšovat zadlužení našeho státu. Lidé nyní vidí, že to jde, a začínají věřit, že by se opravdu mohlo něco zlepšit. Možná jste si už všimli, že nás čekají volby do Evropského parlamentu. Je pravděpodobné, že jste jim dříve téměř nevěnovali pozornost. Chápu vás. Nabídka stran, které odkládaly do Evropského parlamentu politiky, kterých se potřebovaly doma zbavit, nebyla zrovna z nejlepších. Asi nikdo z nás by nedokázal pojmenovat cokoli pozitivního, co pro Českou republiku kdokoli z našich europoslanců udělal.

Má představa o fungování českých poslanců v Evropském parlamentu je jiná. Některá rozhodnutí se i v Bruselu a Štrasburku předjednávají na chodbách, v kuloárech či na kávě. Europoslanci tedy musí mít přehled o fungování evropských institucí, musí být špičkově jazykově vybavení a také musí mít oporu v českém prostředí pro to, aby mohli evropské nařízení a normy přenášet do české reality.

S péčí řádného hospodáře budeme spravovat prostředky, které z Evropy čerpají naše ministerstva pro místní rozvoj, financí, dopravy a životního prostředí.

Poprvé od našeho vstupu do EU máme šanci, aby linka Brusel - Štrasburk - Praha dávala smysl, máme možnost mít podstatně větší vliv než za celých 10 let našeho členství v EU.

Ať budete volit kohokoli, prosím, přijďte k evropským volbám. Jsou důležité. Jsme totiž součástí Evropy, i když se nám někteří politici snaží namluvit, že to tak není.

Nezapomeňte na evropské volby 23. a 24. května, děkuji,

Andrej Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…