Babiš: Říkám pravdu. Nekecám a neuspávám hady jako Sobotka

03.08.2012 8:03

Podnikatel Andrej Babiš se včera stal předsedou svého hnutí ANO 2011. Přiznává, že vést ho je těžší, než se domníval. Jako majitel kolosu Agrofert Holding nemá sice problém s financováním, nemůže ale sehnat pro své hnutí členy a kandidáty.

Babiš: Říkám pravdu. Nekecám a neuspávám hady jako Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babiš mluvil především o korupčním prostředí v politice

ANO 2011 již představilo jména sedmi kandidátů do podzimních senátních voleb. Chybí mezi nimi známější tváře. Kandidovat nebude oproti očekávání ani šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek. "S ním to bylo trošku jinak. Zúčastnil se i naší senátní porady a slíbil nám to, ale potom řekl, že má ještě nějaký obchod se státem. A samozřejmě lidé, kteří mají kontrakt se státem, se hnutí ANO 2011 bojí," vysvětluje Babiš v rozhovoru pro Týden.cz.

Měl by získat dalšího kandidáta za Liberec, jeho jméno ještě nechce sdělit, má se o tom teprve jednat. Soukromě prý bude podporovat další senátorskou kandidátku Janu Lorencovou, které dá na kampaň šest set tisíc korun.

Hnutí podporují někteří přední čeští podnikatelé, mezi nimi i Radim Jančura z firmy Student Agency. Ten se prý sice v politice angažovat nechce, ale Babišovi přislíbil svoji podporu, když bude dělat nějakou kampaň. "Že by třeba v autobusech rozdal nějaké naše tiskoviny," upřesňuje Babiš.

Budeme nabízet místa na naší parlamentní kandidátce

V současné chvíli má hnutí ANO 2011 80 členů. "Ale není to o členské základně. Do parlamentu za hnutí ANO 2011 nemusejí kandidovat jen jeho členové, ale i lidé, kteří se ztotožní s jeho názory. Čekáme na krajské volby, po kterých bychom chtěli oslovit hlavně nezávislé iniciativy a neparlamentní strany a nabídnout jim místa na naší parlamentní kandidátce," prozrazuje Babiš svoje záměry.

"Nekecám, nelžu, to je průser, co?"

Je si vědom svého svérázného mediálního vystupování. V pořadu Michaely Jílkové Máte slovo se rozohnil, ale říká prý jen to, co si lidé myslí.

"Když tam stojí demagog Petr Mach, který je fanatik a říká, že máme vystoupit z Evropské unie! Paní Jílková říkala, že si máme brát slovo, tak jsem si ho bral. A pokud tam Josef Stehlík říká, že je za zemědělce, a je to středočeská tluchořovsko-topolánovská ODS, tak já říkám tu pravdu, kterou vy nechcete slyšet. Jsme tam, kde jsme byli za komunistů, kdy se něco říkalo nahoře, a lidé v hospodách říkali něco jiného. I já to říkám, a to je průser, co? U Jílkové jsem ujel, nejsem trénovaný. Nenaučím se mluvit jako Bohuslav Sobotka, uspavač hadů. Já nekecám, nelžu, ale mluvím asi blbě," uzavírá Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…