Bárta odhaluje pozadí vládní rekonstrukce: Kalousek prý chce kvůli restitucím zemědělství

02.12.2012 12:50

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta přichází na svém blogu s další várkou spekulací o rekonstrukci vlády. Podle něj nyní chce TOP 09 kvůli církevním restitucím ministerstvo zemědělství, ODS chce vytvořit velký úřad ministerstva průmyslu a dopravy, přes který by teklo mnoho miliard, a LIDEM prý chce jen udržet ve vládě co nejvíce svých lidí.

Bárta odhaluje pozadí vládní rekonstrukce: Kalousek prý chce kvůli restitucím zemědělství
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Přeskupování vládních resortů, o kterém se mluví, chce podle Bárty ministr financí Miroslav Kalousek využít k pojištění úspěchu církevních restitucí. Opoziční kritika by je totiž mohla zkomplikovat, takže Kalousek usiluje o získání klíčové funkce ministra zemědělství pro Pavola Lukšu z TOP 09.

Ministerstvo zemědělství je v tomto směru klíčovou institucí. Má ve své kompetenci Pozemkový fond, i státní podnik Lesy ČR, které budou církvím majetek vydávat. Navíc by se tím mohl elegantně zbavit Leoše Hegera, který se pomalu osamostatňuje od jeho politiky. Nyní by TOP 09 v rámci koaliční výměny musela resort zdravotnictví přepustit svým partnerům.

CELÝ TEXT Víta Bárty ZDE

ODS má podle Bárty zájem hlavně na vytvoření miliardového superúřadu, spojujícího ministerstva průmyslu a dopravy, kde by vládl první místopředseda strany Martin Kuba. A LIDEM jde hlavně o to, aby ve vládě mělo tři křesla, proto prý Karolína Peake raději zůstane na své židli vicepremiérky a na uvolněné ministerstvo obrany nastrčí někoho ze svých spolustraníků, nejspíš Viktora Paggia.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…