Báseň lituje odchodu Václava Klause. Čtěte

27.12.2012 11:07

Funkční období prezidenta Václava Klause se chýlí ke svému konci. Revue Fragmenty, dlouhodobě sympatizující s Klausem, proto přetiskli báseň Josefa Fouska s názvem Prázdná obora. „Až odejdu, svedou na mě všechny svoje kolapsy, jenom proto, že jsem vsunul blbé pero do kapsy,“ oplakává prezidenta básník.

Báseň lituje odchodu Václava Klause. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

V básni Josef Fousek naráží na některé eskapády během Klausova prezidentování. Ať už na krádež pera během státní návštěvy v Chile či na nedávný atentát s kuličkovou pistolí. „Až odejdu, svedou na mě všechny svoje kolapsy, jenom proto, že jsem vsunul blbé pero do kapsy,“ píše Fousek.

„Pošlou na mne idiota s kuličkovou pistolí, aby se mi mohli vysmát čeští Švejci v okolí,“ veršuje také básník. Autor se tak vcítil do prezidenta a zarýmoval i o tom, jak není lehké vládnout lidu v tomto "Světě podfuků".

„Věk nás vede za ruku, není lehké vládnout lidu v tomhle Světě podfuků,“ píše autor a přitom děkuje Bohu za Institut, kde bude moci psát pravdu o tom, jak se musí občan Česka v zájmu státu okrádat.

Vzpomínky na minulost

Koho si Česko zvolí na Hrad nyní, se zatím můžeme jen dohadovat. Klausovci nominovali do bojů o Hrad prezidentova tajemníka Ladislava Jakla. Jenže nakonec nasbíral pouze polovinu z 50 tisíc potřebných podpisů a kandidovat tak nemohl. Sám prezident Václav Klaus promluvil do rozjeté prezidentské kampaně a vyjádřil podporu bývalému premiérovi Miloši Zemanovi. Klaus tak chce Zemana nepřímo podpořit. „Já respektuji politiku, a pro mě je z přehršle dnešních kandidátů jediným politikem,“ řekl Lidovým novinám.

Jak ParlamentníListy.cz upozornily, Zemana v jeho kanceláři na Hradčanech navštívila i žena prezidenta Livia Klausová. První dáma připustila, že Miloš Zeman je jediný prezidentský kandidát, s nímž si tyká. „Vzpomínali jsme i na minulost,“ řekl Zeman po schůzce.

Celá báseň Josefa Fouska převzatá z webu Fragmenty.cz:

Prázdná obora

Josef Fousek

Zkušenostmi do moudrosti
Věk nás vede za ruku
Není lehké vládnout lidu
V tomhle Světě podfuků

Osmívá se na poddané
Oči tonou v pokoře
Jakpak ještě dlouho budu
Chodit v Lánské oboře?

Zaplať Pán Bůh v Institutu
Budu moci pravdu psát
O tom jak se musí občan
V zájmu státu okrádat

Až odejdu svedou na mě
Všechny svoje kolapsy
Jenom proto, že jsem vsunul
Blbé pero do kapsy

Pošlou na mne idiota
S kuličkovou pistolí
Aby se mi mohli vysmát
Čeští Švejci v okolí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…