Blažek podpořil Bradáčovou ve sporu s policisty. Věc je prý mimořádně závažná

17.04.2013 9:29

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek vstoupil do sporu mezi pražskou vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou a vysokým policejním důstojníkem Tomášem Martincem. V dopise adresovaném policejnímu prezidentovi Martinu Červíčkovi se postavil za Bradáčovou a věc označil za mimořádně závažnou.

Blažek podpořil Bradáčovou ve sporu s policisty. Věc je prý mimořádně závažná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Pavel Blažek jmenoval Lenku Bradáčovou vrchní státní zásupkyní v Praze

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek zaslal dopis policejnímu prezidentovi Martinu Červíčkovi. V něm se vyjádřil ke sporu vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové a šéfa elitního protikorupčního policejního útvaru Tomáše Martince. V tomto sporu se postavil za Bradáčovou, která si na Martince stěžovala a naznačila, že se Martinec snažil najít nějakou kauzu, která by ji poškodila.

Podle Blažka je celá věc mimořádně závažná a není možné ji podceňovat.

Lenka Bradáčová si na šéfa protikorupční kriminálky oficiálně stěžovala a při natáčení rozhlasového rozhovoru naznačila, že na ní Martinec „vyrábí kauzu“. Policejní prezident Červíček již dříve slíbil, že celou věc důkladně prošetří. Bradáčová později naznačila, že její připomínky k Martincovi jsou širší.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…