Bradáčové se rozpadá hvězdný tým. Odchází žalobce z kauzy Čepro

16.05.2013 8:11

Lenka Bradáčová si ve své funkci sestavovala tým žalobců Vrchního státního zastupitelství v Praze. Zatím do něj patří i ředitel speciálního 6. odboru na VSZ, tedy odboru závažné hospodářské kriminality, Radim Daňhel. Novinky.cz píší, že právě on na svou vlastní žádost v srpnu odchází do Kroměříže.

Bradáčové se rozpadá hvězdný tým. Odchází žalobce z kauzy Čepro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Pavel Blažek jmenoval Lenku Bradáčovou vrchní státní zásupkyní v Praze

Ředitel speciálního 6. odboru na VSZ, Radim Daňhel, který má na starosti i kauzu tunelování státního ropného gigantu Čepro či stamilionové daňové úniky při obchodech s tabákem, končí na vlastní žádost z osobních důvodů. Od 1. srpna bude dělat řadového státního zástupce v Kroměříži.

„Důvody jsou ryze soukromé a osobní, proč jsem se rozhodl na vlastní žádost odejít a požádat o trvalé přeložení na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži,“ řekl ve středu Právu Daňhel s tím, že život není jen o kariéře.

Daňhel má podle svých slov nyní jen kauzy, které jsou buď už u soudu, nebo zatím jen ve fázi prověřování. Podle Novinek.cz by některé rád uzavřel ještě před odchodem do Kroměříže.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…