ČSSD je jediná konsolidovaná strana, prohlásil Sobotka

15.03.2013 10:53

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zahájil 37. sjezd ČSSD úvodním projevem, ve kterém shrnul hlavní úkoly a cíle strany a také připomněl volební úspěchy sociální demokracie. Podle Sobotky je ČSSD v současné době jedinou konsolidovanou stranou českého politického spektra, která pomocí plánu na obnovu země může změnit současnou situaci.

ČSSD je jediná konsolidovaná strana, prohlásil Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Hlavním úkolem sjezdu by podle Sobotky nemělo být zvolení představenstva strany, ale diskuse, jak uplatnit hodnoty ČSSD ve prospěch občanů České republiky. Smyslem politických stran je podle poslance také sjednocování zájmů a zprostředkovávání demokratické změny, určování vize. Sociální demokracie by měla všestranně posouvat zemi dopředu a pečovat  o naši společnost a o kvalitu života lidí.

Podle předsedy ČSSD je sociální demokracie v současné chvíli jedinou konsolidovanou stranou, která může vést zemi.

Pravice prý vládne špatně

Sobotka ve svém projevu ostře zkritizoval současnou pravicovou vládu a nezapomněl připomenout některé její prohřešky, mimo jiné problém solární energie, zvýšení DPH nebo korupční aféry či problémy na Ministerstvu práce a sociálních věcí se systémem pro výplatu dávek.

"Říkalo se, že pravice vytváří hodnoty a levice je pak rozděluje. Pravice vládne v naší zemi 7 let, je načase se zeptat, kde jsou ty přebytky, kde je hospodářský růst, který pravice slibovala. Místo slibované prosperity tu máme nejdéle trvající recesi od roku 1997," řekl Sobotka.

Sobotka je přesvědčen, že ČSSD má schopnost současnou situaci změnit. Odkázal na dlouhou historii strany, ze které mohou čerpat zkušenosti. "Umíme dát lidem hodnoty, v tom je naše silná stránka," uvedl Sobotka.

ČSSD slibuje změnu

Změna politiky je podle něj možná, je možné změnit hospodářskou politiku a vládnout s ohledem na zájmy občanů. Sociální demokracie si proto připravila plán obnovy země, který stojí na čtyřech pilířích.

Prvním z nich je nastartování české ekonomiky a obnova hospodářského růstu spolu s podporou nových pracovních míst. Druhým pilířem je rekonstrukce státu, tedy obnova poničeného státu a zajištění kompetentní vlády. Budoucnost naší země je podle ČSSD v efektivním sociálním státu. Třetím cílem, který si strana stanovila, je náprava nespravedlivých reforem pravicové koalice. Konečně posledním bodem plánu je spravedlivé vládnutí. ČSSD tím myslí také progresivní zdanění a tvrdé postupy proti korupci.

"Nelze trpět okrádání společnosti v podobě korupce a krácení daní. Je také nutné prosadit zákon o majetkových přiznáních," doplnil Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: adr

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…