ČSSD policii poděkuje. Rath byl prý ve straně pouze trpěn

16.05.2012 7:21

Komentátor Alexandr Mitrofanov je přesvědčen, že si ČSSD vlastně oddechne, pokud David Rath zmizí z politické scény. Ostatně, do strany ho přivedl Jiří Paroubek a ten také není právě nejoblíbenějším mužem mezi oranžovými politiky. Mnozí Rathovi nemohou zapomenut převlékání kabátu. Nezbývá než doufat, že policie bude stejně tvrdě postupovat i proti dalším politiků.

ČSSD policii poděkuje. Rath byl prý ve straně pouze trpěn
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

Ze sociální demokracie zaznívají spekulace, zda zadržení poslance a hejtmana Davida Ratha není politickým útokem na silnou pozici ČSSD mezi voliči. Komentátor Alexandr Mitrofanov má ale za to, že v samotné straně si možná oddechnou, pokud Rath zmizí. Celý text novináře, který je považován za zasvěceného znalce poměrů v ČSSD, přináší dnešní Právo.

Stejný metr na všechny

„Rath byl totiž politiky zasedajícími v současném vedení léta pouze trpěn. A členská základna, s výjimkou středních Čech, kde měl stanoviště, se i přes obdiv k jeho odstřelovačskému umění ve Sněmovně nikdy nesmířila s oportunismem, který ho vedl od ODS, přes SD-LSNS až k sociální demokracii,“ píše Mitrofanov.

Pro ilustraci dodává, že statutární místopředseda Michal Hašek Rathova případného zmizení určitě želet nebude, protože ho Rath ostřeloval v době, kdy se rozhodovalo o předsedovi strany. Současný předseda Sobotka ho sice může považovat za spojence, ale i tak se dlouhodobě snaží udržet si od Ratha odstup.  Zkrátka, odchodu Ratha z politiky budou litovat snad jen někteří voliči.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…