Cikán mi vybílil byt, přečetl si Jiří Čunek na plakátu a zhrozil se

02.08.2012 9:58

Cikán mi vybílil byt. Prostě nejlepší malíř. Tímhle způsobem se nová reklamní kampaň snaží upozornit na to, že by společnost neměla Romy předčasně odsuzovat, prý pak díky tomu nemohou najít práci. Takový způsob utrácení veřejných prostředků však důrazně odmítá senátor Jiří Čunek. Prý ještě více podnítí nenávist.

Cikán mi vybílil byt, přečetl si Jiří Čunek na plakátu a zhrozil se
Foto: IQ Roma servis
Popisek: Světová kampaň na podporu zaměstnávání Romů

„Jsem přesvědčen, že prostředky na tuto novou reklamu, která má lidem ukázat Romy či Cigány jako normální lidi, jako ty, kteří pracují, jsou naprosto zbytečně vyhozené peníze z veřejného rozpočtu,“ nesouhlasí s kampaní senátor Čunek z KDU-ČSL.

Je to prý asi to samé, jako kdyby na rušnou ulici, po které chodí lidé, padal most a někdo ten most natřel. „Ovšem základ toho mostu, ty dráty a beton, by nikdo nespravil. Takže to na lidi stejně spadne. Takové kampaně jsou dle mého názoru naprosto kontraproduktivní a mají přijít až poté, kdy se skutečně něco změní a tu změnu musí způsobit stát, kraje a obce společně,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Čunek.

Kampaň prý zvětší propast mezi Romy a Čechy

„Změna musí přijít tím, že se Romové skutečně začnou chovat nejenom tak, že ukážou pár Romů, kteří jsou navíc jen herci, jak štípou dříví nebo bílí byty. To je kontraproduktivní a lidé, kteří žijí v té realitě, tak stejně vědí, že se nic nezměnilo,“ varuje senátor a kandidát na hejtmana Zlínského kraje.

Tahle kampaň je podle jeho slov celkem legrační, ale poté, co se lidé nasmějí, se naopak ještě více naštvou, že se prý na takové hlouposti dávají peníze a na skutečné řešení vůbec nedochází. „Jen to podnítí a zvětší propast mezi normálními lidmi a Romy, kteří jim dělají problémy,“ míní Jiří Čunek.

„Skutečnost, že tohle platí EU a Ministerstvo práce a sociálních věcí, je naprosto šílené a ukazuje to, jak nutná je celková změna v přístupu k projektům, kde se vyhazují peníze. A nejenže se vyhazují nesmyslně, ale hlavně naprosto kontraproduktivně, protože ten výsledek je horší, než situace, která byla před tím. Lidé se jen naštvou, a když zjistí, že z jejich peněz se nedostává prostředků nejen na chodníky, nemocnice a podobně, ale ani na to skutečně řešení a na práci s těmito lidmi, to je na tom nejhorší,“ doplnil redakci ParlamentníchListů.cz někdejší předseda lidové strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…