Doktor Macek vymyslel využití pro sockartu. To budete koukat

16.04.2013 14:16

Doktor Miroslav Macek se opět vysmívá TOP 09 a jejímu bývalému ministru práce a sociálních věcí Jaromíru Drábkovi. Tentokrát je důvodem zoufalá snaha najít využití pro sKarty, které chce premiér ukončit, ale topkaři ho přesvědčují, že je to nezbytný projekt. Macek se jim rozhodl poradit, jak by se jejich "oblíbená" karta dala využít.

Doktor Macek vymyslel využití pro sockartu. To budete koukat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Co má udělat vláda se sociální kartou?

hlasovalo: 3971 lidí

Ministerstvo práce a sociálních věcí v posledních dnech horečně přemýšlí, co s pomníčkem někdejšího vedoucího tandemu ministerstva Drábek-Šiška, známými sockartami, které již byly rozdány čtvrt milionu lidí. Teď se zdá, že uživatelům budou k ničemu.   

Premiér Petr Nečas totiž prohlašuje, že sociální karty neplní účel, pro který byly zřízeny, a jsou tedy k ničemu. Ministryně Ludmila Müllerová proto přišla s návrhem korekce celého projektu, která by umožnila zachování kartiček, do kterých strana Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska investovala značné množství politického kapitálu. Proto v TOP 09 zoufale vymýšlejí, jaké funkce by zelená kartička mohla plnit.

Známý pravicový glosátor Miroslav Macek má ovšem ohledně funkcí populárních sockaret jasno. Nejlepší využití plastikových kartiček od ministerstva práce je podle něj na oškrábávání námrazy v zimních měsících. „Mám návrh: označit je za škrabátka na zamrzlá okna automobilů,“ doporučuje Macek.

Vzhledem k tomu, že náklady na jedno plastikové škrábátko, vyráběné firmou Monet+, se podle slov premiéra Nečase blíží 250 korunám, bude se evidentně jednat o velmi nákladný projekt. Macek si však rozhodně nemyslí, že by obrovské částky platili zlínské firmě její dobří přátelé Drábek se Šiškou, kteří jí dohodili i několik dalších kšeftů. Nakonec to prý dopadne tak, že luxusní zelená škrabátka zaplatí daňoví poplatníci. Macek by na ně přímo uvalil speciální „sDaň“.

Co přesně napsal dr. Macek:

Ministerstvo práce a sociálních věcí přemýšlí, kterak zachovat neblaze proslulé sKarty a nahradit jejich původně zamýšlenou funkcí nějakou novou.
Mám návrh: označit je za škrabátka na zamrzlá okna automobilů. A velenáklady na jejich zřízení samozřejmě nepožadovat po Drábkovi a spol., ale uvalit na majetek českých občanů zvláštní sDaň.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…