Hanba Vám, ubožáci, vzkázal Nečas senátorům. A ozval se Filip

27.02.2013 22:40

Premiér Petr Nečas se pustil do senátorů a aktivistů, kteří chtějí žalovat Václava Klause pro velezradu. To se ale vůbec nelíbí předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi, který Nečasovi ostrá slova vrátil.

Hanba Vám, ubožáci, vzkázal Nečas senátorům. A ozval se Filip
Foto: tan
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip v Partii na Primě

"Jsem v politice více než dvacet let a nevzpomínám si, že bych se setkal s takovou politickou a lidskou ubohostí. Stydím se za ně, hanba jim," vzkázal senátorům premiér. Amnestie podle něj není důvodem k žalobě hlavy státu, jelikož proběhla podle platné legislativy.

"Pakliže premiér Petr Nečas tvrdí, že v politice ještě nezažil takovou lidskou a politickou ubohost, jakou je návrh ústavní žaloby senátorů na prezidenta Václava Klause, pak já za ubohost, která je současně podvodem na občanech českého státu, považuji jeho podpis pod smlouvami o vypořádání s církvemi, kterým završil proces tzv. církevních restitucí," reagoval na premiéra ostře Filip.

Jestliže se Nečas stydí za senátory, pak on sám se prý stydí za předsedu vlády. "Doufám, že nedostatek respektu k postavení Ústavního soudu, který projevil tím, že s podpisem smluv nevyčkal na rozhodnutí soudců, pro něho bude dostatečným důvodem ke zvážení vlastní míry odpovědnosti a následnému podání demise," vyzval Filip.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…