Havlova tajemnice vzpomíná: Věřila jsem, že znovu nabere síly

30.12.2012 18:23

Sabina Tančevová pracovala pro zesnulého prezidenta republiky Václava Havla po čtyři roky jako tajemnice, součástí jeho týmu ale byla celá léta. "Václav Havel je pořád se mnou," přiznala se slzami v očích pro rozhovor se serverem Aktuálně.cz. Dnes už pracuje v týmu prezidentského kandidáta Jana Fischera, ale na Havla prý vzpomíná stále.

Havlova tajemnice vzpomíná: Věřila jsem, že znovu nabere síly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ikona Václava Havla má ale také stále sílu

 

Před rokem jí vdova Dagmar Havlová nabídla, ať si vezme z Havlovy kanceláře něco na památku. A ona prý neváhala a zvolila si skleněné těžítko s velkým červeným srdcem uprostřed.

Naděje zemřela jako poslední

I přes Havlovu vážnou a dlouhou nemoc prý stále věřila, že se uzdraví, jeho smrt pro ni byla nečekaná. „Nebyl na tom dobře už na jaře, tehdy jsme se moc báli. Jenže znovu nabral síly a já se nechala uchlácholit, že pokaždé ty síly zase najde a opět se dobije. Jenže tentokrát se to už nestalo,“ vzpomíná.

Svěřila se i s několika detaily za Havlových posledních měsíců života. Například o tom, že Havlův závažný zdravotní stav přiměl dalajlámu oslovit v Polsku tibetského lékaře, či že od ní Havel obdržel k narozeninám velký čokoládový dort. Jako ostatně prý každý rok.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…