Herec, který sprostě zpíval o Zemanovi, bude v televizi hrát Havla

19.04.2013 6:51

V České televizi právě režisér Robert Sedláček natáčí seriál České století. V něm bude vystupovat řada historických postav. Lidové noviny se věnují dvojici, která prý při obsazování byla největším oříškem - dva prezidenti samostatné České republiky.

Herec, který sprostě zpíval o Zemanovi, bude v televizi hrát Havla
Foto: Youtube.com
Popisek: Pavel Liška, Josef Polášek a další parodují lidovou písničku ve snaze dělat si legraci z Miloše Zemana

„Trvalo mi tři čtvrtě roku, než jsem k němu dospěl,“ říká režisér Sedláček o představiteli Václava Havla. Nakonec volba padla na Marka Daniela. „Je to herec skrytý za všední tváří a všední hrou těla, to mají s Havlem společné,“ říká režisér. Oba prý jsou tichá voda, co mele břehy.

„Kdo nezažil Václava Havla osobně, tak se diví, jak tenhle člověk, který na první pohled spíš budí lítost, mohl strhávat davy a být autoritou, kolem které se rojí vždy houf ženských. A přece to tak bylo,“ vypráví Sedláček.

Herec Marek Daniel na sebe upozornil nedávno při prezidentské kampani, když se svými kolegy Pavlem Liškou, Tomášem Matonohou a Josefem Poláškem natočili sérii videí „Zeman na Hrad nepatří“, kterou pak zveřejnili na serveru Youtube.com. V jednom z nich sám Daniel s kytarou zpívá „Zvolili jste mistra lhaní, zvolili jste Zemana“. V jiném videu komická čtveřice paroduje lidovou píseň "My jsme Valaši" s použitím sprostého slova.

Video si prohlédněte ZDE a ZDE

Sám Daniel se s Havlem setkal pár měsíců před jeho smrtí a chtěl by mu vtisknout to, jak na něj působil. „Působil skromně, ale zároveň z něj zářila rošťácká klukovina,“ vzpomíná herec. Jeho volbu si pochvaloval i někdejší Havlův mluvčí Ladislav Špaček. „Je to skvělý herec a i typově si myslím, že je to v pořádku,“ říká.

„Pro pana Daniela nebude snadné ztvárnit tak výjimečnou, lidskou, duševně bohatou tvůrčí osobnost. S velkou sebereflexí, nadhledem, odvahou a smyslem pro humor i spravedlnost,“ varuje někdejší Havlova tajemnice Sabina Tančevová. 

Režisér má Vybraného už i představitele pro Havlova nástupce Václava Klause. V posledním díle, popisujícím rozdělení Československa, jej ztvární herec Dejvického divadla Jaroslav Plesl. Pro tento díl se prý ještě na Slovensku shánějí představitelé tehdejší slovenské reprezentace, zejména Vladimíra Mečiara.

V dalších dílech pak vystoupí i někteří další známí herci. Například Daniel „Žito 44“ Landa si zahraje protektorátního ministra Emanuela Moravce a David Novotný, známý ze seriálu „Okresní přebor“, zase Rudolfa Slánského.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…