Hloupá a dětinská otázka, setřel Klaus na přednášce zvědavého studenta

08.03.2012 17:21 | Zprávy

REPORTÁŽ V rámci dlouho plánované přednášky ve čtvrtek na České zemědělské univerzitě (ČZU) v Praze vystoupil prezident republiky Václav Klaus. Mluvil hlavně o prohlubující se krizi Evropské unie, ale nevyhnul se ani debatě o školské reformě. Studium podle něho není žádný dáreček od státu, lidé tím něco získají, proto je spravedlivé si na to připlatit. Univerzitní aula byla nabitá k prasknutí, studenti seděli i na pódiu nad Klausem.

Hloupá a dětinská otázka, setřel Klaus na přednášce zvědavého studenta
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na přednášce

Kolem akce však v posledních dnech visely otazníky, neboť původním tématem byla problematika Evropské unie. Zástupci studentů v úterý zaslali rektorovi univerzity Jiřímu Balíkovi otevřený dopis, v němž na něho tlačili, aby Václavu Klausovi vzkázal, že studenti se nechtějí bavit o EU, ale o chystané reformě vysokého školství.

Rektor vzkaz studentů opravdu předal a prezident přes svoji kancelář studentům vzkázal, že se debatě o školské reformě rozhodně bránit nehodlá. Ta samá slova pak zopakoval i v úvodu svého vystoupení v aule ČZU.

Přestože byla očekávána napjatá atmosféra, aula zaplněná takřka do posledního čtverečního centimetru uvítala hlavu státu hlasitým potleskem ve stoje. Rektor univerzity Jiří Balík v úvodní řeči zmínil, že na půdě školy vítají prezidenta republiky v novodobé historii vůbec poprvé.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…