Jana Nagyová: Vím, že se na mě plánuje další útok

21.02.2012 14:34

Média se prý opět zajímají o Janu Nagyovou, vrchní ředitelku kabinetu premiéra Petra Nečase. Podle informací ParlamentníchListů.cz koluje mezi novináři její bakalářská a magisterská diplomová práce. Možným cílem je údajně právě zpochybnění těchto prací. Sama Jana Nagyová se vyjadřovat nechce, ale o připravované medializaci informace má.

Jana Nagyová: Vím, že se na mě plánuje další útok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Student a vysvědčení, ilustrační foto

Podle informací naší redakce se novináři dotazovali například vedoucího katedry mediálních studií University Jana Amose Komenského Radka Mezulánika. Právě na této škole získala Jana Nagyová svůj magisterský titul.

Chystají na mě útok

Šéfka premiérova kabinetu se k věci nechce vyjadřovat. „Mám již několik týdnů informaci o tom, že se připravuje zpochybnění mé bakalářské práce a diplomové práce. Jde o další plánovaný  útok na moji osobu a proto se k této kauze nechci vyjadřovat,“ sdělila v reakci na dotaz pro ParlamentníListy.cz Jana Nagyová.

Zmíněný Radek Mezulánik zpochybnění práce Nagyové odmítá. Podle něj musí na Katedře sociální a mediální komunikace studenti v dvouletém navazujícím magisterském studiu úspěšně absolvovat - a získat patřičné hodnocení - více než 30 odborných předmětů. Zatímco u jiných škol je to kolem dvaceti.

Novinářům vadí kopírování?

Tak, jako tomu bylo již v minulosti u zpochybnění diplomových prací jiných známých osobností, to, co údajně novináři sledují u práce Jany Nagyové, je využívání, respektive kopírování cizích zdrojů. „Účelnost převzatých citací je třeba posuzovat v kontextu celku,“ zdůraznil ve svém vyjádření Mezulánik s tím, že pro značně vysokou laťku hodnocení kvalifikačních prací každoročně velké procento jejich posluchačů své práce neobhájí.

Práce Jany Nagyové, s níž obhájila magisterský titul, se týkala systému péče o ohrožené děti a rodiny. K tomuto tématu přitom měla blízko, už když s Petrem Nečasem působila na ministerstvu práce a sociálních věcí.

Do povědomí vstoupila Nagyová na přelomu roku poté, co do médií unikla informace o tom, že na Úřadu vlády brala v loňském roce stotisícové odměny. Například v lednu dostala mimořádnou odměnu sto tisíc korun, v březnu dokonce 190 tisíc korun. Když se k březnové odměně připočte základní plat a příplatky, viděla Nagyová na výplatní pásce 273 tisíc korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…