Johnův pistolník: Nepamatuji se, že by Bradáčová něco dotáhla. Dám si na ní pozor

31.07.2012 20:47

Podle místopředsedy Věcí veřejných Tomáše Jarolíma bychom se měli bát nejen kmotrů a lidí se špatnou minulostí, ale i „spasitelů, kteří za sebou žádnou nemají“. Naráží tím na novou vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou.

Johnův pistolník: Nepamatuji se, že by Bradáčová něco dotáhla. Dám si na ní pozor
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

„Na rozdíl od obecné veřejnosti jsem vnitřně nerozhodný a s rozpaky přijímám jmenování paní Bradáčové do funkce vrchní státní zástupkyně v Praze,“ píše Tomáš Jarolím, do jehož gesce ve vedení VV patří boj s korupcí a který svými odvážnými tvrzeními několikrát rozezlil nejen ministra financí MIroslava Kalouska, na kterého již podal několik trestních oznámení. Chápe prý nadšení nad jmenováním Bradáčové, zároveň však varuje.

Anketa

Vítáte jmenování Lenky Bradáčové?

65%
35%
hlasovalo: 5151 lidí

„Paní Bradáčová byla více jak deset let krajskou státní zástupkyní v Ústeckém kraji , tedy kraji kmotrů a mafií, jak svůj domovský kraj nazývám. Nepamatuji se za dobu jejího působení na to, že by dozorovala jakýkoliv dotažený korupční případ v našem kraji,“ vypráví místopředseda VV.

Jako konkrétní případ pak uvádí údajný podvod na „Ředitelství silnic a dálnic Chomutov a společnost INSKY s.r.o. – kauza most na Hoře sv. Šebestiána, která se šetří již více jak 14 měsíců“.

Zároveň však jmenování Bradáčové vítá. „Budu jen rád, pokud paní Bradáčová naplní do ní vkládané naděje v boji s korupcí, nicméně vyjma jmenovaného případu Rath nemám informace o tom, že by za ní byla jakákoliv jiná podobně výrazná protikorupční aktivita,“ dodává Jarolím.

„Nebuďme proto zbytečně unáhlení v posuzování této státní úřednice, ani v negativním, ale raději ani v pozitivním náhledu a počkejme si na její profesní kroky v nové funkci. V té staré jich v souvislosti s bojem s korupcí mnoho nebylo. Vlastně viditelný jen jeden. Obávejme se nejen kmotrů a lidí, kterým vládne minulost, ale i spasitelů, kteří za sebou žádnou nemají!,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…