Jsem poslanec, tak si půjčím. Takhle se zadlužili lidé z VV

10.04.2012 6:23

Věci veřejné již poněkolikáté vyhrožují, že opustí vládu. Předčasné volby by ale poslancům z nejmenší vládní strany přinesly velké problémy – některým se splácením jejich dluhů. Píše o tom server Týden.cz.

Jsem poslanec, tak si půjčím. Takhle se zadlužili lidé z VV
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jana Drastichová, Radek John a Karolína Peake

Například poslanec VV David Kádner přiznává dva úvěry v celkové výši 800 tisíc korun. "Jeden z nich (na 146 tisíc - pozn. red.) jsem měl už před vstupem do sněmovny. A auto splácím a splácet budu, i kdybych zítra ve sněmovně nebyl. Na funkci poslance nelpím," řekl Týdnu.

Dluhy finančního čaroděje

Také poslankyně Jana Drastichová, která dříve pracovala jako učitelka, si půjčila hodně peněz. V loňském čestném prohlášení uvádí úvěr 93 tisíc a leasing 805 tisíc. Před vstupem do sněmovny prý žádné dluhy neměla. Někdejší provozní ekonom Jiří Rusnok si během výkonu poslaneckého mandátu na dluh pořídil auto téměř za 900 tisíc.

Bývalá gymnazijní učitelka a poté překladatelka Dagmar Navrátilová má úvěr a hypotéku v celkové výši blížící se půl milionu. A velké dluhy má samozřejmě i finanční expert Věcí veřejných Michal Babák. Loni přiznal dluhy a hypotéky v celkové výši 17 milionů korun.

Babák ale také uvedl vysoký zisk za opční smlouvu na prodej akcií Bene Factum. Ovšem ani sněmovně nebyl schopen přesně říct, kolik na této transakci vydělal. Do čestného prohlášení uvedl sumu 25-35 milionů.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…