Kalousek: Nečas je na odpis

28.03.2013 12:52

Ministr financí Miroslav Kalousek se zastal projektu sKarta. Premiér Petr Nečas sice řekl, že by celý projekt mohl skončit, což se 1. místopředsedovi TOP 09 nelíbí. Pro Lidové noviny prohlásil, že na odpis je Nečas.

Kalousek: Nečas je na odpis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek ve sněmovně

Kalousek se po jednání premiéra Nečase s ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou ohledně sporného projektu sKaret nechal slyšet, že se stanoviskem Petra Nečase nesouhlasí.

Zatímco premiér chce sKarty co nejrychleji zrušit, Miroslav Kalousek projekt považuje za užitečný a měl by podle něj dále pokračovat. "Nejsem v křeči předsedy strany, který je na odpis," řekl dále ministr pro LN.

Stopnutí sKaret označil premiér za "nejméně špatné řešení". Müllerová připraví návrh řešení situace do příštího týdne, rozhodnutí je podle ní na kabinetu. Systém kritizuje opozice, odbory, rada postižených, ochránci soukromí, ombudsman i někteří koaliční politici.

Podle premiéra je sice myšlenka sKaret dobrá a v budoucnu "bude oprášena", nynější provedení prý ale projekt zdiskreditovalo. Jeho ukončením se minimalizují náklady věcné i politické, míní premiér. Uvedl, že vláda by mohla rozhodnout definitivně do týdne či do dvou. Na stole by pak byl návrh příslušných novel, který by podle Nečase mohl také rychle projít Parlamentem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…