Kalousek: V roce 2002 už měli všichni nakradeno

04.02.2013 8:13

Ministr financí Miroslav Kalousek poskytl velký rozhovor magazínu Týden. V něm se rozhovořil o svém vztahu s Karlem Schwarzenbergem i Milošem Zemanem. Prvnímu prý říká „šéfe“, druhého vždy rád uvidí, ale těžko ho prý bude poslouchat.

Kalousek: V roce 2002 už měli všichni nakradeno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dnes se ve sněmovně bude hlasovat o důvěře vládě. Zasedání se asi protáhne do večerních hodin

Názor, že je zákulisním „vodičem“ Karla Schwarzenberga, odmítá. „To ti všichni, kteří s ním spolupracovali před založením TOP 09, ho jen používali. Teprve se založením TOP 09 vznikla skupina lidí, která mu začala říkat šéfe, protože si to zasloužil,“ vysvětluje. Karel Schwarzenberg je podle něj člověk mezinárodního významu a mimořádných politických schopností, ovšem až ve spolupráci s ním dosáhl vrcholných politických pozic.

Prezidentské volby se Schwarzenbergovi vyhrát nepodařilo, ovšem ani s jejich vítězem nemá Kalousek problém. „Znám Miloše Zemana sedmnáct let a kdykoliv ho rád uvidím,“ ujišťuje ministr financí. Díky svým politickým zkušenostem i ekonomickým znalostem prý může Zeman říci ministrům mnoho podnětného, ale těžko může očekávat, že by ho poslechli.

Například o vlajkové lodi Zemanova programu - majetkových přiznáních se Kalousek vyjádřil jako o ideologické hlouposti. "I kdybyste to udělali retroaktivně, pak se z hlediska povinného shromažďování dokumentů dostanete nejdále do roku 2002. A v roce 2002 měla většina kmotrů v této zemi už spolehlivě nakradeno," namítá. „Pokládám to za populistickou hloupost, kterou budou snadno obcházet ti nepoctiví a poctiví tím budou šikanováni,“ dodává. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…