Kalousek žertem vyčítal Zemanovi, že neumřel. A Topolánek se řehtal

28.01.2013 10:57

REVUE Na serveru youtube je možné dohledat pikantní video z roku 2009, na kterém řeční na ekonomickém fóru Zlatá koruna Miroslav Kalousek. Ten se tehdy od pultíku v žertu pokoušel pohřbít dalšího účastníka panelové diskuse Miloše Zemana.

Kalousek žertem vyčítal Zemanovi, že neumřel. A Topolánek se řehtal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Anketa

Jste rádi, že vyhrál Miloš Zeman?

79%
21%
hlasovalo: 55478 lidí

Už v době, kdy vládla Fischerova úřednická vláda a právě byl projednáván tzv. „Janotův balíček“, probíhala debata o stabilizaci veřejných rozpočtů. Kalousek tehdy během svého projevu definoval takzvaný „Zemanův postulát“ dlouhodobě stabilních veřejných rozpočtů. Ten prý stvořil bývalý premiér ČSSD a seznámil jej s ním „během dlouhých vzájemných hovorů“.

Tento Zemanův postulát prý zní velmi jednoduše. „Vlastenec pije, kouří a umírá na hranici penzijního věku,“ uvedl Kalousek. Kamera následně zabírala předsednický stůl fóra, kde se bonmotu hurónsky smál sám jeho údajný autor Miloš Zeman. A vedle něj se podobně hlasitě smál tehdy již bývalý premiér Mirek Topolánek.

Miroslav Kalousek však pokračoval: „Vždycky, když Miloše potkám, tak mu vyčítám, že zatímco ty první dvě činnosti bral vždycky mimořádně odpovědně, s tou třetí liknavě otálí,“ pravil se s úsměvem Kalousek, čímž vyvolal za předsednickým stolem další salvy smíchu.

 

 

Dnes se však ukazuje, že důvodem Zemanova přežívání byl fakt, že bývalý premiér ještě rozhodně nepomýšlí na důchod. V politické penzi se mezitím ocitl naopak někdejší premiér Topolánek. Prohlášení Miloše Zemana bezprostředně po volbách, ve kterém hovořil o předčasných volbách jako o „vysvobození“ současné vlády, pak naznačuje, že by možná rád učinil penzistu i ze samotného vtipkujícího Kalouska.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…