Kdo by mohl vystřídat knížete, řeší v "topce". Jeden kandidát se nabízí

10.12.2012 12:10

TOP 09 dumá, kdo by případně mohl nahradit Karla Schwarzenberga ve funkci předsedy. Padají jména jako Jaromír Drábek, Helena Langšádlová, nebo stále častěji Leoš Heger. Všichni se však shodují, že pokud by se na předsedu rozhodl kandidovat Miroslav Kalousek, tak by veškeré debaty skončily.

Kdo by mohl vystřídat knížete, řeší v "topce". Jeden kandidát se nabízí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

V roce 2009 postavil Miroslav Kalousek do čela nového politického projektu s devítkou v názvu Karla Schwarzenberga. Ten nyní kandiduje na prezidenta, a i když jeho šance nejsou velké, v TOP 09 přesto začali uvažovat, kdo by jej případně vystřídal v čele strany.

Logickou volbou by se podle Hospodářských novin zdál mozek projektu TOP 09, ministr financí Miroslav Kalousek. „Miroslava Kalouska považuji za motor té strany a dozajista, kdyby kandidoval na předsedu, tak by to vyhrál,“ soudí Schwarzenberg. Sám by však preferoval jiné kandidáty, například místopředsedu Jaromíra Drábka, nebo poslankyni Helenu Langšádlovou. Drábek je však po zatčení svého prvního náměstka Vladimíra Šišky nejspíš mimo, a ani Langšádlová zatím neprojevila zájem stanout v čele vládní strany.

Černým koněm předsednických voleb by však mohl být ministr zdravotnictví Leoš Heger. Seriózní lékař je takřka dokonalým protikladem horkokrevného Kalouska a objevují se názory, že jeho klid a rozvaha by straně mohly prospět. Sám se však na funkci předsedy prozatím necítí. „Říkám to trochu v žertu, ale mám pocit, že jsem na takovou funkci ještě příliš mlád, myslím teď spíše politicky,“ vtipkuje ministr. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…