Klaus ztratil poslední zbytky soudnosti, natřel prezidenta Havlík

26.12.2012 22:24

Podle jednoho ze zakladatelů ODS Petra Havlíka je na tom naše země špatně kvůli jednomu prostému důvodu - korupci. A ani prezident Václav Klaus tomuto problému nevěnuje dostatek pozornosti.

Klaus ztratil poslední zbytky soudnosti, natřel prezidenta Havlík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Havlík

„Dokonce již dospěla do systémového stádia s patologickými rysy, jež ohrožují samotnou podstatu fungování státu. Tuto nálepku nám dávají stále častěji i zahraniční pozorovatelé. Není to příliš lichotivá vizitka 23 let od listopadu 1989," podotýká Havlík. Podle něj za to mohou lidé, kteří jsou ve vrcholných pozicích. Těm podle Havlíka o zájmy občanů vůbec nejde, vystačí si sami navzájem a hrají spolu nebezpečnou hru. „My je nezajímáme. Pro ně je podstatné mít ty „správné“ falešné karty. Mít více informací o hráčích u stolu, získávat kontrolu nad dalším průběhem hry. A hlavně – nenechat se odhalit," dodává.

Podle něj je pak taktikou těch, kteří hru hrají, odvádění pozornosti a nálepkování nepřátel. „Místo toho náš pan prezident válčí s globálními oteplovači, vede agresivní boj s EU a zašlapává do země občanské iniciativy, které podle něj ohrožují naše světlé zítřky. A ve své strategii  – provokovat a šokovat již ztratil poslední zbytky soudnosti," útočí na hlavu státu Havlík. Pro něj bylo poslední kapkou to, když se Václav Klaus zastal svého blízkého spolupracovníka Petra Hájka.

Tandem Klaus - Hájek

Ten napsal knihu, ve které zesnulého prezidenta Václava Havla označuje za ztělesnění zla a přirovnal jej k Mussolinimu. „Škoda, že si tandem Klaus – Hájek se stejnou horlivostí nevšímá mnohých nekompetentních, osobnostně nezralých a všemožně závislých politiků, působících v mnoha klíčových pozicích v těsném sousedství Hradu. Kopat tímto způsobem do odkazu předchůdce je vrcholem ubohosti," dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…