Kmotříci lyžují a bulvár je fotí. Nachytal toho, kterého se prý všichni bojí

20.02.2012 7:59

Ve Špindlerově Mlýně se minulý víkend sešla řada českých prominentů, kteří mají vliv na byznys a politiku. Přijeli si sem zalyžovat a užít party v místních barech. Bulvární deník Blesk mezi "kmotříky", jak je sám označil, vyfotil také lobbistu Romana Janouška.

Kmotříci lyžují a bulvár je fotí. Nachytal toho, kterého se prý všichni bojí
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Lyžování

Podle Blesku byl sraz naplánovaný dlouho dopředu. Na horské svahy si vyrazili podnikatelé, kteří jsou považováni za kmotry a lidi blízké pražským politikům. Nakonec ovšem dorazila „jen ostřílená parta v čele s Janouškem a Tomášem Hrdličkou“. Ostatní se prý obávali přítomnosti reportérů bulvárního deníku.

Po médiích se v minulosti šířily zkazky, že Romanu Janouškovi se říká Lord Voldemort. K postavě z dětské knihy Harry Potter patří přídomek "ten, jehož jméno se nesmí vyslovit".

Jen mě mrzí, že Marek Dospiva (šéf investiční skupiny Penta) musel do Itálie. Přivezl jsem mu dárek,“ řekl Hrdlička Blesku. Nechal totiž v limitované edici vyrobit knihu – spis Gorila, který na Slovensku unikl na veřejnost a vyvolává tam společenské napětí. Pojednává o úzkých vazbách byznysmenů z Penty na slovenské politiky.

Podnikatelé si nejdříve dali už tradiční závod ve sjezdu a večer se pak sešli v jednom z místních barů k vyhlášení a oslavě výsledků. Podnikatelská smetánka zahájila večer ohňostrojem, uvádí Blesk.

"Kmotrovských dýchánků" se podle Blesku v minulosti účastnili třeba pražští politici Pavel Bém, Milan Richter, bývalá pravá ruka Mirka Topolánka a lobbista Marek Dalík, jeho známý ze skupiny J&T Dušan Palcr nebo bývalý šéf dopravního podniku Martin Dvořák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…