Kníže odtajnil svůj oblíbený recept na kapra a popsal, co cítí o Vánocích

24.12.2012 18:40

Ministr zahraničí a prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg se podělil se svými fanoušky na Facebooku o svůj oblíbený recept na vánočního kapra. Jedná se prý o nejtradičnější český recept, který už však dnes předseda TOP 09 téměř nikde nedostane.

Kníže odtajnil svůj oblíbený recept na kapra a popsal, co cítí o Vánocích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Jedná se o recept na kapra na černo. Ryba v tmavé omáčce je prý typickým receptem z jižních Čech. Podle Schwarzenberga je třeba na másle osmažit kořenovou zeleninu, pak přidat tmavý cukr, koření a citron. Pak se vše zalije zeleninovým vývarem, a přidají se porce kapra, které se dusí přibližně patnáct minut.

Pak se ryba vyjme a omáčka se dochutí povidly, sušenými švestkami, rozinkami, loupanými mandlemi a vlašskými ořechy. Nakonec se zahustí nastrouhaným perníkem. Nalije se na rybu a doplní bramborovými šiškami.

Poté ministr zahraničí popřál všem hezké Vánoce a vyznal se, že má tyto svátky spojené zejména s čichovými vjemy. „Vánoce jsou jedinečné, pokud se vůní týká, nikdy není tolik příjemných a charakteristických vůní jako v tomto období. Jako první se mi vybaví vůně domácího pečiva. A hned potom výrazné aroma kadidla v kostele. A samozřejmě taky typická vůně vánočního smrku nebo jedle, na tu se těším každý rok. Hezké svátky všem,“ napsal na Facebook vicepremiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…