Kubiceho náměstek má problém. Vysokoškolský titul získal za podezřelou práci

20.01.2013 13:00

Robert Ledvinka se stal náměstkem ministra vnitra Jana Kubiceho teprve vloni v listopadu a už teď ho prověřuje policie kvůli zakázce na Registr práv a povinností. Není to přitom jediné podezření, které je s novým náměstkem spojeno.

Kubiceho náměstek má problém. Vysokoškolský titul získal za podezřelou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Není totiž vyloučeno, že odbyl i svou rigorózní práci, díky které získal vysokoškolský titul. Prý okopíroval informace z internetu bez toho, aniž by ocitoval jejich zdroj. Zprávu přináší server Týden.cz  s odvoláním na informace TV Barrandov.

Může přijít i o práci

"Já mám čisté svědomí v této oblasti. Mohlo se skutečně stát, že jsem někde zapomněl odkaz, protože některé věci byly z internetu. Takže to se možná opravdu stalo. Je ale zajímavé, že se ta věc objevila ve chvíli, kdy jsem byl jmenován náměstkem ministra," uvedl Ledvinka pro TV Barrandov.

Filosofická Fakulta UK, kde Ledvinka titul získal, hodlá celý případ prošetřit. Pokud po přezkoumání dojde k závěru, že náměstek při psaní práce nedodržel platná pravidla, může o titul přijít. Teoreticky by mohl přijít i o  své současné zaměstnání, a to ve chvíli, kdy by se ukázalo, že jeho rigorózní práce je v zásadě jen kopií předchozí práce diplomové. Pokud by přišel i o svůj magisterský titul, nemohl by práci náměstka vykonávat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…