Lesba řádila u Jílkové. Podle experta by mužské plémě nejradši vyhladila

07.06.2013 21:06

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Zlatým hřebem pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou bylo vystoupení divačky, která nekontrolovala své emoce a všem divákům u obrazovek ukázala, jak vypadá koncentrovaná nenávist k mužům. Podle mediálního odborníka Jiřího Balvína si v diskusi distingovaně počínal senátor Jiří Čunek, zatímco poslanec Viktor Paggio jen lovil hlasy pro stranu LIDEM.

Lesba řádila u Jílkové. Podle experta by mužské plémě nejradši vyhladila
Foto: ČT
Popisek: Moderátorka pořadu Máte slovo Michaela Jílková

Velké vášně vzbudilo nejnovější téma pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Tentokrát se diskutovalo o tom, zda by měli mít homosexuální partneři možnost osvojit si dítě svého protějšku, které s nimi žije ve společné domácnosti. Skupina zákonodárců z různých stran v současné době připravuje novelu, která by jim to umožnila. Jeden z nich, poslanec LIDEM Viktor Paggio, byl hostem pořadu spolu se senátorem Jiřím Čunkem, bývalým vicekancléřem exprezidenta Václava Klause Petrem Hájkem a dalšími.

„Pan Paggio tam zastupoval stranu, která vlastně ani neexistuje, je to jen jakési umělé seskupení a na něm byla vidět zřetelná snaha zviditelnit sebe i stranu přes toto téma a získat i jednoznačnou podporu od této minority. Ale nevím, jestli mohl někoho přesvědčit nebo ovlivnit. Vůbec si totiž neuvědomil, když se neustále odvolával na vědecké výzkumy, že lidé už jsou alergičtí na spojení ´jak pravil výzkum vědců Michiganské univerzity´. Tomu už vlastně nikdo nevěří a nepůsobí to seriózně,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Jiří Balvín.

Senátor Čunek má adopci homosexuálními páry za nafouklé téma

Naopak v jeho očích uspěl senátor Jiří Čunek. „Byl velmi distingovaný, mluvil klidně i ve chvíli, kdy jeho názoroví oponenti zvyšovali hlas nebo podlehli hysterii. Argumentoval věcně a poukázal i na to, že v zemi máme kolem 1500 registrovaných párů, ale toto téma se týká jen zlomku z nich, takže v rámci populace jde o naprosto zanedbatelný počet. Popsal celý problém jako nafouklé téma, na němž se jen chtějí někteří politici zviditelnit,“ konstatuje Jiří Balvín.

Aby těch politiků nebylo málo, z diváckých míst se do diskuse vložila poslankyně ODS a starostka Prahy 2, která upozornila, že pro novelu, která by umožnila adopce dětí homosexuálními páry, není jen strana LIDEM, ale i někteří poslanci ODS. „Paní Černochová mě překvapila, že tam byla a takto vystoupila. Také bych to spíše považoval za pokus o zviditelnění. Jak už bylo řečeno, je to módní téma, a tak i nějaká část ODS se k němu staví pozitivně. Ale trefně jí na to odpověděl pan Hájek, že ODS už také není tak konzervativní stranou.,“ připomíná exředitel České televize Jiří Balvín.

U takto vychovávaných dětí dochází k nárůstu homosexuality

Jeden z hostů osočil bývalého vicekancléře exprezidenta Václava Klause Petra Hájka, že je jak ze starých časů. „Na mě rozhodně jako muž starých časů nepůsobil, své názory tam prezentoval zcela jasně. Čekal jsem, že bude agresívnější, ale on byl naopak velmi věcný, skoro bych řekl, že byl umírněný,“ hodnotí Jiří Balvín vystupování donedávna ještě muže Hradu.

„Trochu v diskusi zaniklo to, co říkal psycholog Jeroným Klimeš, že z homosexuálních vztahů, kde se navíc vychovávají děti, dochází k nárůstu následné homosexuality asi o devět procent u mužů a u žen dokonce o dvanáct procent. To si myslím, že bylo docela stěžejní. Jestli si tuhle informaci v záplavě všech dalších sdělení však byl divák schopen si vytáhnout, tak ho musí zděsit,“ říká Jiří Balvín, jenž si ale nemyslí, že si někdo po skončení pořadu mohl říci, že tohle je správné a tamto ne.

Jde o módní téma, kdo není gay, jako by nebyl

Atmosféra ve studiu České televize byla spíš nakloněna adopcím. „Protože se homosexualita a registrované partnerství stávají hodně módním tématem. V tom bych nesouhlasil s panem Klimešem, že se jedná o dvě až čtyři procenta, to číslo je větší. K těmto homosexuálním vztahům se uchylují i lidé, kteří nejsou tak jednoznačně orientovaní. Mohl bych ze svého okolí uvést spoustu lidí, kteří jsou v heterosexuálním vztahu, jsou ženatí nebo vdané, mají svého heterosexuálního partnera, přesto mají svého homosexuálního milence či lesbickou milenku,“ podotýká Jiří Balvín.

Lesbické páry zastupovala Kateřina Burešová, která žije ve vztahu, v němž každá z žen má jedno vlastní dítě a vychovávají je společně. Za gaye byl ve studiu Petr Laně, který žije v registrovaném partnerství a uvažuje o adopci. „Oba prezentovali své vztahy jako něco víc, než je mezi mužem a ženou. Ale paní Burešová na mě působila seriózně, zatímco pan Laně naopak. Nedokážu si představit, že tenhle člověk má homosexuální vztah a bude vychovávat děti,“ přiznává pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Jiří Balvín.

Agresívní lesba dítěti nic pozitivního o mužích neřekne

Ale na opravdové emoce a tryskající zášť k mužům bylo třeba počkat až do samotného závěru pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou. To se přihlásila divačka, která se představila jako Veronika Dvořáková a uvedla, že je partnerkou hosta pořadu Kateřiny Burešové. Na ní bylo evidentní, že žádný jiný názor než svůj vlastní není ochotna připustit. Poznámku o biologickém rodiči odmítla kulometnou palbou slov. „To nedělá rodiče, my jsme jeho rodiče. Já byla u početí, u porodu, já ho živila, já se o něj starám,“ ječela Veronika Dvořáková.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

„Ta té myšlence samozřejmě uškodila, protože to od ní bylo tak nepředstavitelně agresívní, že bylo jasné, proč tvůrci pořadu vybrali za hosta její partnerku a ji samotnou posadili jen mezi diváky. Tahle paní se neudrží po prvních dvou slovech, ta by mužské plémě nejraději vyhladila, maximálně by ho využila k oplodnění, ale už vůbec ne k fyzickému styku. V tom vztahu působí paní Burešová velmi kultivovaně, ale vystoupí její partnerka a všechno to zničí. A takový agresívní jedinec má dítě vychovávat a říkat dceři či synovi něco pozitivního o mužích,“ upozorňuje Jiří Balvín.

Senátor Čunek upozornil, co děti podstupují, když nemají normální rodiče

A pochvalu mediálního odborníka si znovu vysloužil senátor Jiří Čunek za věcnou a klidnou reakci, když divačka hystericky vykřikovala, proč tohle všechno mají děti podstupovat. „Podstupují to už tím, že nemají normální rodiče,“ glosoval to přesně lidovecký expředseda, protože si asi jen málokdo z homosexuálních párů dokáže představit, čemu mohou být děti ve škole od spolužáků vystaveny jen proto, že mají dva tatínky nebo dvě maminky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…