Lidé Kalouska nesnáší a já se s ním utkám, slibuje Okamura

08.09.2013 15:33

Senátor Tomio Okamura chápe, proč vadí Kalouskovi. Může za to prý přímá volba politiků a jejich možná odvolatelnost. Právě tyto body prý exministrovi financí vadí, takže na Okamuru útočí.

Lidé Kalouska nesnáší a já se s ním utkám, slibuje Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Senátor těmito slovy reagoval na slova místopředsedy TOP 09 Kalouska, který v Partii TV Prima prohlásil, že voliči vyslali Okamuru kandidovat ve středních Čechách možná proto, aby se ho zbavili ve vlastním obvodě. 

„Jelikož Úsvit prosazuje hmotnou a trestní odpovědnost politiků, přímou volbu a odvolatelnost politiků a zákon o referendu, tak se nedivím, že panu Kalouskovi takto vadím a že se bude snažit dělat všechno pro to, aby mě dehonestoval a pomluvil. Pan Kalousek zapomněl schválně dodat, tak jak je jeho zvykem, že mě tisíce občanů z celé republiky vyzývá, abych kandidoval ve Středočeském kraji proto, abych se postavil přímo čelem v přímém souboji panu Kalouskovi, jehož politiku nesnáší,“ uvedl senátor v tiskovém prohlášení.

Okamura dále dodal, že se nehodlá snížit k pomluvám a výsledek svého volebního střetu s Kalouskem ponechává v rukou voličů. Zároveň připustil, že kandidatura ve Středočeském kraji má ještě jeden důvod. Z hlediska velikosti volebních obvodů je mnohonásobně větší než kraj Zlínský, do kterého se jinak Okamura hlásí, a výsledek ve Středočeském kraji tedy výrazně ovlivní možné angažmá Úsvitu ve sněmovně po předčasných volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…