Manžel Karolíny Peake má dostat senzační práci pro náš stát

27.08.2012 11:21

EXKLUZIVNĚ Informace, která od minulého týdne putuje po kuloárech a kterou ParlamentníListy.cz slyšely jak ze sněmovny, tak z Ministerstva pro místní rozvoj, zní celkem jasně. Charles Peake, manžel vicepremiérky, má být šéfem CzechTourism v Číně.

Manžel Karolíny Peake má dostat senzační práci pro náš stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Charles, manžel Karolíny Peake

Jak se naší redakci podařilo zjistit hned z několika zdrojů, ministr Kamil Jankovský je dlouhodobě nespokojený s celou řadou zastoupení CzechTourismu po celém světě. Ministr se údajně nechal slyšet, že by rád podniknul hned několik desítek služebních cest, aby se na vlastní oči přesvědčil, jak jemu podřízená organizace funguje.

"Na poradách o tom mluvil už několik měsíců nazpět a chystá se k tomu," uvedl pro ParlamentníListy.cz jeden z náměstků ministra pro místní rozvoj, který si nepřál být jmenován. "Nechci se za pana ministra vyjadřovat, ale na této informaci nevidím nic špatného," doplnil.

Příspěvková organizace CzechTourism podporuje příjezdový a domácí cestovní ruch obecně a dále se zaměřuje na propagaci konkrétních oblastí cestovního ruchu, kterými jsou lázeňství, kongresová a incentivní turistika a golfová turistika. Hlavní aktivity jsou směřovány do českých regionů a zvyšování jejich návštěvnosti je prioritou agentury CzechTourism, tvrdí její zástupci na oficiálních stránkách.

Práci chce

V případě jména Charles Peake ovšem všichni shodně mlčí. Naše redakce má ovšem poznatky hned ze dvou zdrojů. "Jelikož je to profík a má čínské kořeny, Karolína mu tuhle práci nabídla," řekl naší redakci poslanec ODS. Jeho slova potvrdil také náš zdroj přímo ze strany LIDEM. Celá věc dává navíc logiku v tom, že Peake je manažer, bývalý expert na telekomunikaci a Kamil Jankovský je partajní kolega vicepremiérky. Jejich vztah je mnohými popisován jako velmi přátelský a vstřícný.

"Jankovský drží slovo a určitě tam dohody proběhly, ale jsem si jistý, že na tuto pozici dosud nebylo vypsáno výběrové řízení a současný šéf čínského zastoupení Jiří Vávra nemá o změnách ponětí," doplnil náš zdroj z ODS. Charles Peake ani jeho žena, vicepremiérka Karolína Peake, se k dané záležitosti nevyjádřili.

To, že by se Charles Peake své nové pracovní pozici nebránil, svědčí některé z jeho dřívějších prohlášení pro bulvár. Blesku například řekl: "Ano, vzdal jsem se zaměstnání. Jsem ale srdcem spíše podnikatel než zaměstnanec, tak se rozmýšlím nad možnými aktivitami, do kterých bych se mohl pustit."

"Tohle nemůžeme potvrdit. O ničem takovém nemáme informaci a podle toho, co jsem zjišťoval, se nic takového na úrovni ministerstva neřešilo a nikdo o tom neví," uvedl tiskový mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Marek Ženkl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…